Община Враца спечели проект за изграждането на допълнителен корпус на Математическата гимназия

Община Враца спечели проект за изграждането на допълнителен корпус на Математическата гимназия Проектното предложение на местната администрация за изграждане на допълнителен корпус на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е сред одобрените от образователното министерство, съобщиха от управата във Враца. Осигурените средства за гимназията са в размер на 1 777 600 лв.
В рамките на проекта ще бъде изградена триетажна пристройка към съществуващата сграда, която ще бъде напълно оборудвана. Предвижда се създаването на 6 класни стаи, 4 хранилища, конферентна зала със 100 места, както и STEM център. В строително-ремонтните дейности е включено и обособяването на асансьор, с който да бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания от приземния до третия етаж. Допълнителният корпус на ППМГ ще бъде разположен до задния вход на учебното заведение. 
Целта на проекта е преминаването на учениците към едносменен режим на обучение, осигуряването на функционална и ефективна учебна среда. Създаването на STEM пространство ще е и възможност за по-ефективна извънкласна работа и подготовка. 
Дейностите се финансират по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020–2022 г.“ на МОН.
10.11.2020, 16:42 часа
1027 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha