Пет неща в дома, които вредят на здравето

Пет неща в дома, които вредят на здравето

Много хора се осланят на сентенцията "Моят дом, моята крепост". Понякога има ситуации, в които човек се разболява именно заради разни неща и вещи в дома си. Има 5 основни причини, заради които здравето ви може да се влоши и те водят началото си от жилището ви. 
Моментално трябва да разрешите тези проблеми, ако не искате да навлечете неприятности на себе си и семейството си. 

Липса на светлина
Това е основна причина за умората и главоболието. Човешкото тяло е изградено по такъв начин, че има нужда от дневна светлина и енергия, с помощта на която организмът функционира нормално.
Важно е сутрин всички завеси да бъдат вдигани и в жилището да прониква слънчева светлина. Освен това е добре във всяка стая да има качествени осветителни тела. 
Все пак не трябва да се лишавате от естествена светлина.

Грешна температурна светлина
При избора на осветителни тела много хора си мислят, че единственото важно нещо е мощността им и това е тяхна основна грешка. Има мека, средна и силна светлина.
Температурата се измерва в Келвини, които биват упоменати на кутията на всяка кръшка.
3000К е топла светлина, която е подходяща за хол или спалня. В офис или кухня обаче трябва да изберете добро и силно осветление и да заложите на 5000К. 
Може да направите и комбинация на топла и добра светлина. Например да сложите различни малки лампи на масички например, които да имат топла светлина. 

Нискокачествени довършителни материали
Когато ремонтираме дома си, много от нас опитваме да спестим пари от разни материали, за да цената остане в разумните граници. В желанието си да пестим пари обаче, намаляваме качеството на продуктите, които купуваме. 
В резултат на това тапетите или дори латексът, който използваме, може да отделят токсини, които въпреки че са невидими за окото, то ще навредят на тялото ви. 
Важно е да залагате преди всичко на качество, когато купувате каквото и да било, защото в крайна сметка всичко това може да се отрази на здравето ви. 

Натрупване на прах
Той е силен алерген, който вреди на организма. Може да се натрупва на следните незабележими места - възглавници, одеяла, рафтът с книги, килими, във въздуха и т.н.
Ако в една стая има прекалено много прах, може да си вземете освежител на въздуха, който би помогнат, защото увеличава влажността в помещението.

Стайни растения
Разбира се, те осигуряват комфорт и свежест в дома, но много хора забравят, че върху тях също се събра прах. И тъй като именно там може да има влага, бактерии и различни гъбични заболявания, е много важно да бършете  от прах растенията си. 
 

28.11.2020, 14:40 часа
1323 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha