Вълна от съпричастност към семейството от Врачанско, чиито деца учеха на стар телефон

Вълна от съпричастност към семейството от Врачанско, чиито деца учеха на стар телефон Вълна от съпричасност заля семейството от Врачанско, чиито деца учеха на стар и счупен телефон, пише NOVA. 
Семейството месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета – едното на 11, а другото днес става на 8 години. Децата пишеха домашните се на стар мобилен телефон.

Тъжна реалност: Семейство от Врачанско не купува хляб, за да могат децата да учат онлайн /видео/

Историята им трогна много хора и веднага след разпространението ѝ, заваляха имейли и обаждания от цялата страна. За броени дни десетки хора изпратиха каквото могат на семейството, което е поставило учението над всичко друго. 
„Почувствахме се уникално, щастливи. Това, което си помислихме, е, че има добри хора. Бяхме останали с чувство, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че има добри хора и им благодарим”, каза майката Венцислава.
Тя сподели, че всеки ден получава обаждания от много желаещи да помогнат на семейството. Жестът на хората ги накарал да се почувстват щастливи от това, че са били разбрани и подкрепени. Венцислава получава обаждания буквално от цялата страна. На място пристигат и хора, които лично са занесли храна и подаръци на децата.
Семейството е получило няколко устройства и тъй като на децата са необходими само по един, са решили да продължи доброто дело.
„Искам да ги подарим на всички онези деца, които нямат тази възможност да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш желание. Знам какво е да нямаш, а да искаш да го имаш. Знам, че има и други деца в положение, като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат абсолютно всички деца”, каза още Венцислава.
07.12.2020, 09:47 часа
3610 2
Коментари

бай онзи

07.12.2020, 19:51 часа
А ония "хора" с чекемджетата дали са проявили съпричастност?

уча се

07.12.2020, 19:46 часа
А къде са таблетите закупени от общината? Нашата община купи таблети на всички ученици за дистанционно обучение заедно със SIM карти. Сетете се сами колко бяха върнати, а от върнатите колко бяха счупени.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha