Коледа е! Сдружение „Благотворни приятели“ възстанови изгорялата къща на сем. Иванови във Враца /снимки/

Коледа е! Сдружение „Благотворни приятели“ възстанови изгорялата къща на сем. Иванови във Враца /снимки/ Броени дни преди Коледа сдружение „Благотворни приятели“ успя да възстанови изгорялата къща във Враца на сем. Райничка и Ангел Иванови, научи агенция BulNews.
На 22 юни късо съединение в електрическата инсталация предизвика пожар, който изпепели дома на възрастното семейство на ул. „Цветана Табакова“. Фамилията живее скромно и нямаше възможност да ремонтира своя дом. По тази причина сдружение „Благотворни приятели“, което е създадено от достойни мъже от Враца, Монтана, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, взе решение да помогне на пострадалите.
Така броени дни преди най-светлия празник сем. Иванови вече имат основно ремонтиран дом, в който да живеят. Къщата е с нови покрив и електрическа инсталация, обновени баня, тоалетна и стаи. Сменени бяха и дограмата на къщата и входна врата.
От сдружението изказват своите благодарности към собственика на „Инекс трейд“ Илиан Цветков, който реагира незабавно и за своя сметка обнови санитарните помещения. На призива за помощ откликна и собственикът на „Ти Ди Ем пласт“ Тодор Гангалов, благодарение на който къщата има нова дограма. В благотворителната акция се включи и общинското БКС под ръководството на управителя Борислав Димитров, което имаше грижата да извози тоновете отпадъци, останали след разчистването на останките от пожара и след ремонта. Семейството беше подкрепено и от кмета на Враца Калин Каменов, който преведе 3 000 лв. за справяне с щетите от бедствието.
Пожарът и последвалото бързо възстановяване на съсипаната къща показаха, че гражданското общество във Враца е живо и когато е обединено, резултатът е повод за гордост. Коледа е!
23.12.2020, 08:50 часа
7073 3
Коментари

BRAVO

23.12.2020, 17:55 часа
SMELI I DOSTOINI MAJE,BRAVO BORKA, DOBROTO SE POMNI DO GROB. BADETE BLAGOSLOVENI....

Ахм

23.12.2020, 10:39 часа
Голяма и хубава, къща, не изглежда да са били чак толкова бедни, че да не могат да си я поправят сами. Иначе е хубаво да има такива инициативи, но за крайно нуждаещи се хора.

vanya

23.12.2020, 09:08 часа
Dano ima mnogo xora kato tezi MAJE !!! Bravo na vas ,svetli praznitsi y gospod da vi vaznagradi !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha