Ваксинираха 45 медицински специалисти в болницата в Монтана

Ваксинираха 45 медицински специалисти в болницата в Монтана Ваксинираха 45 медицински специалисти в болницата в Монтана, съобщиха от лечебното заведение.
“Направена е организация и ваксинирането върви по предварително изготвен график, като започна веднага след доставката на първите разпределени дози за нашата болница. Те са за 45 лекари и медицински специалисти. Създаден е имунизационен кабинет със самостоятелен вход в корпуса на отделението по фтизиатрия, за да няма никакво смесване с други потоци от хора, каза изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.
"На всеки имунизиран се издава талон, който се регистрира в национална електронната система за имунизация срещу коронавирус. След 21 дни ваксинираните ще получат втора доза, която е осигурена", уточни д-р Рени Славкова - специалист - епидемиолог в Спешно отделение на МБАЛ-Монтана.
След като се ваксинира, тя сподели, че е щастлива за това, че се е опазила здрава до момента и се имунизира преди да се разболее. Според нея ваксинирането е решението за всички, които работят на първа линия.
Д-р Лора Господинова от инфекциозно отделение извършва преглед преди да се пристъпи към ваксиниране. Той включва измерване на кръвно налягане и температура, снемане на анамнеза за алергични и автоимунни заболявания, които не са в ремисия. Преди това процедурата стартира с подписване на информирано съгласие.
До 31 декември ще приключи първата имунизация срещу COVID-19 в МБАЛ-Монтана.
30.12.2020, 14:04 часа
1017 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha