Проф. Ангелов с подробности за следващите българи, които ще бъдат ваксинирани

Проф. Ангелов с подробности за следващите българи, които ще бъдат ваксинирани Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов изнесе последни актуални данни относно процеса на ваксиниране у нас по-рано днес, след доставката на втората пратка ваксини срещу COVID-19.
25 000 ваксини пристигнаха днес на летището. Те ще бъдат насочени в 5 точки на страната. От София ваксините ще бъдат транспортирани до други областни градове с обикновени камиони, но в специални хладилни чанти. Ще се отговори на условието да се поддържа ниската температура, която се изисква от производителя на ваксините.
"Бройката на всички желаещи за ваксина се увеличава", похвали се министърът.
Сега отново ще бъдат ваксинирани медици. После ще се пристъпи към другите рискови групи.
Масовата имунизация в страната се очаква да започне с доставката на втората ваксина. По думите на министър това ще стане февруари - март. Тогава основната група ще бъдат пенсионерите.
"Учителите и потребителите за социални услуги са във втора фаза", уточни министърът.
Междувременно стана ясно, че е било потвърдено за 4 нежелани лекарствани реакции след ваксината. По думите му те са леки и умерени, приключили с възстановяване. Съобщава се за болка и замайване за около 15 минути. Друго оплакване е за леко повишаване на температурата, но само за ден.
04.01.2021, 09:49 часа
440 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha