„Пътна полиция“-Видин с апел към шофьорите: Съобразявайте се със зимните условия и ситуацията на пътя

„Пътна полиция“-Видин с апел към шофьорите: Съобразявайте се със зимните условия и ситуацията на пътя Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата е в ход от днес до 13 януари. За всяка област на страната тя има различен акцент. По пътищата в област Видин ще има засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Само за последното денонощие във Видин бяха засечени и задържани двама шофьори (мъж и жена), управлявали леки автомобили след употреба на алкохол.
От  сектор „Пътна полиция“ - Видин отново напомнят, че при зимна обстановка се увеличават рисковете за пътни инциденти. Затова оттам обръщат внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата за движение.
Видинските пътни полицаи припомнят и основните правила за поведение на водачите при зимни условия:
- да не поемат на път без колите им да са подготвени;
- при планиран дълъг път през зимата шофьорите да се осведомяват за прогнозата за времето и да проверяват предварително актуалната пътна обстановка;
- задължително в превозното средство да има вериги за сняг, които при необходимост да се поставят на гумите на колите;
- препоръчително е преди тръгване на дълъг път всеки водач да взема със себе си топли дрехи, вода и храна;
- при възникване на ситуация и въвеждане на временна организация, водачите да се съобразяват и изпълняват указанията на контролните органи.

 
08.01.2021, 15:49 часа
745 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha