Община Борован открива нова социална услуга "Асистентска подкрепа"

Община Борован открива нова социална услуга "Асистентска подкрепа" Община Борован открива нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, съобщиха от местната управа.
Тя включва подкрепа от асистент за самообслужване, движение и придвижване, промяна и поддържане на позиция на тялото, изпълнение на ежедневни и домакински дейности, комуникация.
Асистентската подкрепа се предоставя на лица в над трудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни деца с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощта за осигуряване на асистентска подкрепа, или за които не се получава помощ за грижа в домакинска среда по реда на друг закон.
Насочване за ползване на услугата, изготвяне на индивидуалната оценка на потребностите, индивидуален план за подкрепа, както и контролът върху дейността на асистентите и отчитането на услугата ще се извършват от Община Борован. Чрез услугата ще се подпомогнат целевите групи и ще се осигури възможност за самостоятелен живот и подкрепа на 24 потребители на територията на община Борован, обгрижени от 8 асистенти.
С изискванията за потребители и основните задължения за длъжността „Асистент“ – специализирана социална услуга можете да се запознаете на сайта. В момента в община Борован има 110 ползватели на механизма по закона за личната помощ обгрижвани от 110 лични асистенти.
Ще продължим да се грижим за деца и семейства в риск, болни, възрастни и самотни хора, заявиха от общината. 

 
16.02.2021, 12:09 часа
590 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha