Убиецът от Громшин пред съда: Направих го от страх и при самозащита

Убиецът от Громшин пред съда: Направих го от страх и при самозащита Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Домашен арест“ на 67-годишния Н. К.Н., обвиняем за убийство, извършено в село Громшин, община Бойчиновци. Според обвинението на 24 февруари т. г. към 16.30 часа след възникнал скандал в центъра на селото между 66-годишния Л. С. и обвиняемия, Л. С. стрелял с газов пистолет в лицето на Н. Н. и между двамата започнала схватка. Н. Н. взел нож от автомобила си и нанесъл с него няколко удара в тялото на другия мъж. Вследствие на получените рани Л. С. починал, а  Н. Н. бил задържан от полицията и срещу него е образувано досъдебно производство.

Кървава драма! Скандал в монтанско село завърши с убийство

Окръжна прокуратура поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение – на обвиняемия „Задържане под стража“ с оглед на тежестта на престъплението, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор, както и заради опасността според обвинението той да се укрие и извърши друго престъпление. Защитата на обвиняемия помоли съда за по-лека мярка с мотива, че престъплението не е умишлено, а трагичен резултат от битов скандал при опит за самозащита като представи и медицински документи за влошено здравословно състояние на  Н. Н. По-лека мярка поиска от съда и обвиняемият.
„Аз съм кротък човек, това което направих е от страх и при самозащита. Имам болна жена, 4 деца и 8 внуци, грижа се за тях, макар, че и аз съм зле!“, каза той. След като се запозна с доказателствата по делото и изслуша страните съдът остави без уважение искането на прокуратурата. От изискваните по закон предпоставки за вземане най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ не е налице опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление, в документите по делото няма сведения той да е криминално проявен, има постоянен адрес, в напреднала възраст е и освен това е с влошено здравословно състояние, заяви съдът и определи втората по тежест мярка за неотклонение „Домашен арест“.
Определението на съда може да се протестира и обжалва в 3 дневен срок.
 
26.02.2021, 13:52 часа
4256 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha