Ударно тестват за коронавирус в отделението по Нефрология с Диализно лечение на болницата във Враца

Ударно тестват за коронавирус в отделението по Нефрология с Диализно лечение на болницата във Враца За изминалото денонощие на територията на област Враца бяха регистрирани нови 58 случая на коронавирус. 9 от новодиагностицираните са настанени в лечебни заведения, а останалите се лекуват вкъщи. Сред новите случаи има няколко деца, сред които са две момченца на 1 и 5 годинки, както и 2-годишно момиченце.
За последните 24 часа са взети 24 проби, като 14 от тях са от отделението по Нефрология с Диализно
лечение на МБАЛ “Христо Ботев“ в града, 4 от детската градина в село Михайлово и 6 по предписания за съмнителни случаи на лични лекари.
982 са активните случаи в региона към момента. От тях 846 са на домашно лечение, а 136 са хоспитализирани. 4631 са се преборили с опасната зараза, а 240 човека са изгубили битката с коварната инфекция от началото на пандемията.
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица, като в рамките на вчерашния ден са изготвени общо 220 нови предписания за карантина на такива лица.
27.02.2021, 14:37 часа
1991 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha