Тотал щета! Осъдена бизнесдама води листата на "Изправи се! Мутри вън" в Монтана

Тотал щета! Осъдена бизнесдама води листата на "Изправи се! Мутри вън" в Монтана „Известна бизнесдама“ без фирми и имоти на свое име, а може би наистина известна, но със схемите си за избягване плащането на задълженията си оглави изборната листа за народни представители на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в област Монтана.
Мая Григорова изглежда ще поведе борбата с мутрите, използвайки опита си в мутренските подходи, но дали такава метаморфоза е възможна при нея, за да иска да я наложи и на другите ще кажат фактите.
Справка с търговския регистър показва, че въпросната бизнес дама е осъдена, с влязло в сила съдебно решение и дължи 75000 лв. на „Карина транс“ ЕООД.
На основание Съдебен изпълнител, дело 20121630410150 дружествените дялове на „Дейзи стил“ ЕООД, с ЕИК 111027900, собственост на длъжницата Мая Владимирова Григорова са запорирани на 25.09.2012 г. и с тях последната не може да се разпорежда и да получава плодовете от притежанието им, а именно: да си разпределя дивиденти.
Бизнес дамата Григорова обаче, вместо да изпълни разпореждането на съда и да се разплати с кредитора измисля начин да „спаси“ парите и имуществото си, намиращо се в собственото й еднолично дружество като наруши безразсъдно и нагло закона, а именно:
Изтегля всички налични пари, в размер на над 100 000 лв. от сметката на запорираното дружество „Дейзи стил“ ЕООД, като оформя операцията като разпределяне на дивидент, което е в нарушение на възбраната и представлява престъпление против правосъдието и обявява дружеството в ликвидация, като се назначава за ликвидатор – акт, с който се цели унищожаването на дружествените дялове, които са възбранени и който също влиза в състава на престъпление срещу правосъдието. Това обаче се случва, както показва информацията от Търговския регистър едва след като е изпразнила „Дейзи стил“ ЕООД от съдържание, т.е. от пари и активи.
Оценените, но силно обезценени активи са остойностени в размер на 29 000 лв. и са апортирани в друго новосъздадено дружество „Мидела“ ЕООД, с ЕИК 202865841, с капитал 29 000 лв., непарична вноска. След това дружествените дялове на новорегистрираното дружество „Мидела“ ЕООД, собственост на „Дейзи стил“ ЕООД – в ликвидация са продадени на офшорната компания „ЕйДжиЕф Консълтантс“ Инк., идентификация 466140, чуждестранно юридическо лице, Държава Вирджински острови (Бр.) След това офшорната компания продава дяловете си на българския гражданин Петър Димитров Ламбрев, а той ги прехвърля на Любимка Владимирова Дюлгерова – сестра на Мая Владимирова Григорова.
Така схемата приключва, кръга се затваря – фирмата с всички активи отново е при първоначалния си собственик, но формално се водят на сестрата, за да не може никой да посегне на нея.
По този начин Мая Григорова няма фирма, няма имущество, няма имоти, но през цялото време е била и продължава да е управител на създадената от нея „Мидела“ ЕООД, дори и когато същата е била собственост на офшорна компания. Задължението си от 75000 лв. към кредитора „Карина транс“ ЕООД не се обслужва разбира се, та нали за това е измислена и реализирана тази схема. По подобен начин са разчистени и прехвърлени на сестра й и идеалните части от наследствените й имоти показва справка в имотния регистър.
Така вследствие на тази „хитроумна“ схема, с която два пъти е извършено престъпление срещу правосъдието и не се изпълняват към трети лица задълженията, присъдени с влязъл в сила съдебен акт Мая Григорова от години се оказва, че е бизнесдама без собствен бизнес и оглавява Областната структура в Монтана на Българската стопанска камара – една от признатите работодателски организации, без да е работодател.
А сега иска да влезе в политиката, като ново, неопетнено лице, представяйки се като бизнес дама и ръководител на работодателска организация, за да изгони мутрите от властта и да наложи нов морален и етичен модел на поведение.
Тези факти едва ли са известни на Българската стопанска камара и на коалиция „Изправи се! Мутри вън“ и персонално на лидерите им, но в крайна сметка ръководителите са тези, които отговарят за кадровата политика в структурите, които ръководят, но ние – българските избиратели сме отговорни за кадровата политика по отношение избраните от нас народни представители, които пък избират ръководителите на държавата ни.
Едно е сигурно в случая с водача на листата за народни представители на политическа коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Григорова, в Монтана:
Мутрите издигнаха лозунга „Мутри вън!“ На кого да вярваме!

Марин Тодоров
06.03.2021, 15:42 часа
6151 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha