Два вида ваксини има за желаещите да се имунизират във Видин

Два вида ваксини има за желаещите да се имунизират във Видин Зелени коридори има във всичките четири васкинационни кабинети във Видин, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински. 
Всеки желаещ може да си постави ваксина срещу COVID-19 съответно в Регионалната здравна инспекция, видинската болница, в двата най-големи здравни центъра, както и в болницата в Белоградчик. 
Има възможност и за избор между ваксините на "Пфайзер" и "AstraZeneca", заяви Владински.
"Получаваме ваксините на "Пфайзер" и "AstraZeneca", сега се разпределят по кабинетите, така че вече имат 2 вида ваксина. В сайта на РЗИ са упоменати кабинетите, адресите, работното време. Предполагам, че и Модерна ще има за Видин, защото миналия път ни разпределиха, въпреки, че нали като количество е ограничено малко, но все такива имаше, чакаме разпределението от София. При нас тук върви реимунизация втора игла на тези, лицата, които ще участват в изборният процес. Допълнително ще решим кои кабинети ще работят специално за изборният ден, за неделя. В РЗИ работи и се поставят ваксини", уточни той.
Здравната инспекция във Видин освен с имунизация, продължава своята дейност и с карантиниране на лица и установяване на положителни проби, допълни д-р Венцислав Владински.
 
30.03.2021, 12:58 часа
1248 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha