Особености на секса след раздяла

Особености на секса след раздяла Качването отново на седлото, или рестартирането на сексуалния живот сред раздяла е различен процес за всеки човек. Прекратяването на връзка не е лесно. След разлъка е обичайно да се чувствате изгубени, объркани и дезориентирани. Но може и да сте обнадеждени и развълнувани от новите възможности, които се отварят пред вас. Следователно може да възприемате секса след развод или раздяла едновременно и вълнуващ, и плашещ. В зависимост от вашата личност и вашите очаквания, възобновяването на вашия социален и сексуален живот може да бъде повече или по-малко сложно начинание. Твърде вероятно е да почувствате нервност и несигурност, които не сте изпитали в комфорта и стабилността на живота си като част от двойка. Преди да се впуснете в приключението, анализирайте какво искате и как да го получите. След раздялата е важно да имате определен период на самоанализ и себепознание. Това време ще ви помогне да се справите със загубата и да скърбите, но и да преосмислите предпочитанията и очакванията си. Анализирайте какво искате, какво очаквате за себе си отсега нататък и как искате да се свържете с други хора. Изясняването на тези аспекти и улесняването ще ви помогнат да вземете по-добри решения. Няма определено време, което трябва да изчакате, преди да подновите секса след развода. Когато обаче се чувствате готови, може да имате съмнения и страхове. Може да почувствате, че вече не си спомняте как да флиртувате или че външният ви вид не е толкова привлекателен, колкото преди. Бъдете широкоскроени и действайте естествено и ще разберете как да се справите, докато вървите по пътя.

Предпазни мерки и съвети за секс след раздяла
Възобновяването на сексуалния ви живот може да бъде най-вълнуващото приключение, но имайте предвид някои предпазни мерки, за да избегнете възможни негативни последици.

Погрижете се за тялото си
По време на брак или дълга връзка безопасният секс не е основна грижа, тъй като и двамата партньори се познават и си имат доверие. При възобновяване на секса след раздяла е важно да бъдете отговорни и да намалите риска от полово предавани болести и нежелана бременност. Бъдете отговорни за себе си и вашите сексуални партньори.

Погрижете се за емоциите си
За някои хора сексът без любов и обвързване е напълно възможен, а за други не. И двете позиции са напълно валидни. Важно е обаче да бъдете честни със себе си за това. Много хора след развод се впускат в поредица сексуални срещи с единствената цел да се чувстват желани или да компенсират емоционалните недостатъци на настоящия момент. И това в дългосрочен план в крайна сметка им причинява страдания. Затова се погрижете за емоциите си и знайте какви са вашите ограничения и мнения по отношение на този тип срещи.

Коригирайте очакванията си
Има персони, които след раздяла са развълнувани от възможността да се запознаят с нови хора и да общуват с тях с пълна свобода. Други обаче се надяват отново да намерят сериозна връзка и любов.
Ако се окажете във втория случай, имайте предвид, че първият човек, с когото правите секс, може да не се окаже последен. Коригирането на вашите очаквания в това отношение ще ви помогне да избегнете разочарование. В същото време винаги бъдете искрени с тези, с които правите секс. Кажете им какво очаквате и търсите от тях.

Какво може да очаквате от секса след раздяла?
Той може да бъде много вълнуващ, но може и да породи страхове и съмнения. Ако обмисляте възобновяване на връзките и сексуалния живот след развода, вероятно се чувствате доста несигурни. Ето някои от основните чувства, с които може да се наложи да се сблъскате оттук насетне.

Всичко е ново
Ако сте били женени относително дълго време, когато се върнете в социалната сфера, ще откриете, че много от познатото ви статукво се е променило. В днешно време някои хора очакват или правят секс на първа среща. Въпреки това не е нужно да се поддавате на тези очаквания, ако не ги споделяте. От друга страна, всеки човек, когото срещнете, и всеки социален и сексуален обмен ще бъдат нови и стимулиращи. След рутинния живот като двойка отварянето на нови хоризонти може да бъде освежаващо и вълнуващо.

Повишете самочувствието си
Направете това, като започнете да общувате и да излизате с други хора. Животът като двойка е сигурен и стабилен в много отношения, но често не е много укрепващ усещането ни за себе си. С течение на времето съпрузите често спират да си правят комплименти. Въпреки това, докато се отваряте за нови връзки, вероятно ще ги получавате по-често.

Ще има процес на корекция
Отначало може да ви се стори много стимулираща идеята да възобновите сексуалния си живот с нови партньори и вероятно ще се радвате на всяка среща. С течение на времето обаче ще свикнете с новата ситуация и може би дори ще искате да се обвържете отново. Рестартирането на сексуалния живот след раздяла може да бъде страшно и може да възникне несигурност. Това е естествено и не трябва да бъдете взискателни или критични към себе си. Ако обаче тези страхове причиняват сексуална дисфункция или дискомфорт от всякакъв вид, не се колебайте да потърсите помощ от специалист. Работата с определени аспекти на ума може да ви помогне да се насладите на секса, който е много по-пълноценен.
11.04.2021, 11:00 часа
669 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha