Извършителят на убийството в Манастирище е привлечен към наказателна отговорност и задържан

Извършителят на убийството в Манастирище е привлечен към наказателна отговорност и задържан Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 44-годишния Валентин Г. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 116, ал.1, т. 6, вр. чл. 115 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно придобиване и държане на оръжие и боеприпаси, съобщиха от държавното обвинение.
Около 13,40 ч. на 22.04.2021 г., пред дом на ул. „Чавдар“ във врачанското село Манастирище, обвиняемият Валентин Г. убил 33-годишния жител на селото Калин Тончев. Престъплението е извършено със средство, опасно за живота на мнозина – пистолет марка „Аргус“.
При претърсване в дома му са били открити и иззети огнестрелното оръжие и 115 патрона с различен калибър.
Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие, обиск на обвиняемия, разпити на множество лица. Изискана е информация от Центъра за психично здраве – Враца относно психичния статус на обвиняемия през периода от диагностицирането му с психично заболяване. Назначени са експертизи – ДНК, химична, балистична и съдебномедицинска на пострадалия.
С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Валентин Г. е задържан за срок до 72 часа. Действията по събирането на доказателствата продължават.
23.04.2021, 18:05 часа
3517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha