Тумба цигани потрошили от бой психично болния Валентин преди убийството в Манастирище

Тумба цигани потрошили от бой психично болния Валентин преди убийството в Манастирище Тумба цигани пребили психично болния Валентин преди убийството в село Манастирище, научи агенция BulNews. 
Две седмици след убийството Калин Руменов местните продължават да обсъждат случилото се и да спорят за причините. Повечето са единодушни, че психически неустойчивият убиец Валентин Генов е стрелял за отмъщение. За какво точно обаче си е отмъщавал убиецът, няма единно мнение.
Валентин се е готвил дълго за това убийство. На 22 април той изстреля от засада 5 куршума по колата на Калин Руменов, който почина на път за болницата. За фаталната случка съобщи първо агенция BulNews. 

Извънредно! Гръмнаха човек в Манастирище, извършителят се барикадира

Хората от Манастирище си спомнят, че психическото заболяване на 45-годишния Валентин често се изразявало в агресивно поведение. Случвало се да заплашва съседи и случайно срещани хора в селото с нож. Бил диагностициран за психични отклонения през 2007 г., а последно е пуснат от психиатричната клиника през 2020 г. Веднъж нарязал гумите на колелото на съседско момче, защото му бил забранило да минава покрай къщата му.  
Подгонил детето с нож, но съседи го спасили. После пък налетял с хладното оръжие и на бащата.
“Валентин беше конфликтна личност, често се заяждаше с хората, може би болестта му го е правела толкова агресивен. Миналата година обаче една тумба роми го бяха пребили много жестоко. След това озверя още повече”, споделя Митко П.
Местните разказват още, че организатори на побоя били Калин и брат му. Били го, защото живее близо до тях и често се заяждал с възрастните и с децата от фамилията.
“Пребиха Валентин като куче на улицата и се наложи дълго да се лекува от раните си в болница. Синът ми каза тогава, че му налетели в тъмното Калин и група роми и той ги разпознал. Тия хора непрекъснато го предизвикваха и го обиждаха и преди това, а той го преживяваше много тежко”, споделя майка му Тодорка. 
Кметът на Манастирище Атанас Атанасов разказва, че властите са били предупредени отдавна, че Валентин Генов представлява опасност за околните и трябва да бъде въдворен за лекуване. Миналата година недоволните в селото направили подписка с такова искане до прокуратурата. Оттам обаче не предприели нищо с мотива, че мъжът е освидетелстван с психично заболяване и е лекуван многократно.
Какво се е въртяло в главата на Валентин, преди да посегне към пистолета си “Аргус”, едва ли ще разберат дори следователите и лекуващите го. Но разследването все пак е длъжно да разбере как озверелият  
мъж се е сдобил незаконно с огнестрелното оръжие и над сто патрона за него, открити при обиска в къщата на стрелеца. И дали има истина в предположението на хора от Манастирище, че в това може да има пръст братът на Валентин, който като военен живее в Пловдив и служи като офицер в карловската бригада.
Роднини на убития и съседи на стрелеца забелязали, че дни преди убийството Валентин почти открито следял 34-годишния Калин и по-големия му брат Анатоли. Те обикновено излизали рано сутрин на работа и около 12 часа се връщали в дома си. Обядвали и отново излизали с колата на Калин.
На 22 април Валентин със зареден пистолет вече чакал в засада на улицата, по която трябвало да минат братята.  
Като вижда колата им, стрелецът изскача и изстрелва пет куршума срещу седналия зад волана Калин. Тежко раненият мъж изгубва управлението и колата се забива в контейнер на улицата.

Само в BulNews! Ето първи СНИМКИ на убития днес в Манастирище Калин Тончев

Валентин се скрива на бегом в къщата си, а братът на Калин, който бил на предната седалка, изскача от колата: “Викайте помощ! Убиха брат ми” и тича към близките си. Оттам бързо звънят за линейка и в полицията.
“Ние със снахата Кателина стояхме на двора пред вратата, когато чухме изстрелите. Казват, че били много, но ние чухме пет. Видяхме нашата кола как излезе от улицата и с трясък се заби в контейнера. Разбрахме, че нещо не е наред, затичахме се и двете, тогава чухме Анатоли да тича и да вика”, разказва Рени, майката на Калин. 
Пристигналите от Козлодуй медици видели, че обилно кървящият Калин все още дава признаци на живот, и бързо го качват в колата на спешната помощ. По пътя към болницата обаче тежко раненият мъж умира.
Полицаите пък установяват, че Валентин се е барикадирал в къщата си и отказва да излезе. Знаейки, че е въоръжен и държи вътре като заложник майка си, ченгетата молят да пратят експерт по преговори в подобни ситуации.
На място пристига екип на специализирания отряд за борба с тероризма на жандармерията в Монтана. Щом видял, че го атакуват тежковъоръжените барети, Валентин сам се предал и излязъл от къщата с вдигнати ръце.
Полицията го задържа в ареста, а по-късно съдът реши да го остави зад решетките за постоянно.
07.05.2021, 08:50 часа
10123 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha