Без нарушения премина матурата по български език и литература в Монтанско

Без нарушения премина матурата по български език и литература в Монтанско 796 зрелостници участваха в първия държавен зрелостен изпит. Той се проведе в 19 училища в област Монтана. Зрелостниците писаха за „Смисълът на благодеянието” в разказа „Песента на колелетата” на Йордан Йовков.
23-ма от подалите заявления не са се явили, уточниха от Регионалното управление на образоването в Монтана. Матурата премина при спазването изискванията на извънредната епидемична обстановка.
„В област Монтана няма зрелостници с COVID-19 или карантинирани. Матурата премина спокойно, без нарушения”, допълни началникът на РУО Монтана Трайка Трайкова.
Зрелостниците трябваше да съставят съчинение или есе. 
"Произведението е много красиво, но повече размисъл трябав... Падна се хубава тема, имахме късмет... Не беш есложно... Лесна тема се падна, писахме... Беше притеснително в началото, но после става по-лесно, знаеш, че това си го минал...", обясниха зрелостници след матурата.
Вторият държавен изпит е в петък. Заявка за него са дали 648 ученици. Най-много са желаещите за биология и здравно образование 220 и география и икономика – 151.
19.05.2021, 16:55 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha