Турция ще дари 30 000 ваксини на Северна Македония

Турция ще дари 30 000 ваксини на Северна Македония Турция ще дари на Северна Македония 30 000 дози ваксина на Синовак, съобщи министърът на здравеопазването Венко Филипче. 
Македонският премиер Зоран Заев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган бяха на работна вечеря в Истанбул снощи.
Заев и Ердоган разговаряха за взаимните приятелски отношения между двете страни, изпълнени с динамично сътрудничество в много области. Зоран, който бе придружен от министъра на здравеопазването Венко Филипче, изтъкна изключително доброто икономическо сътрудничество между двете страни и подчертания интерес на турски компании да инвестират в Република Северна Македония и да задълбочават деловите и търговските връзки с нея. Той изрази очакване, че с договора за свободна търговия между двете страни, който се подготвя, може да се очаква по-интензивно сътрудничество.
Двамата се съгласиха, че Република Северна Македония и Турция като съюзнички в НАТО споделят едни и същи ценности по отношение на мира и стабилността в региона, добросъседските отношения и регионалното сътрудничество, както и в борбата с тероризма. Ердоган изтъкна, че в сърцата на турските граждани Република Северна Македония има специално място като страна, с която Турция има отлични отношения и дълбоки исторически връзки. Той подчерта, че въпреки пандемията двете страни са имали отличен търговски обмен през 2020 г., и обеща, че ще продължи да мотивира турските компании да инвестират в Република Северна Македония.
06.06.2021, 15:25 часа
936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha