Политически шмекерии във Видинско! Съпруга на кмет от ГЕРБ е назначена за директор чрез нагласен конкурс

Политически шмекерии във Видинско! Съпруга на кмет от ГЕРБ е назначена за директор чрез нагласен конкурс Изплува още една измамна схема от Видинско, научи агенция BulNews.
През август миналата година седем училища от областта се сдобиват с нови директори. За този от Грамада и неговото назначаване медията ни съобщи преди дни.

Измамна схема! Нагласен конкурс в РУО-Видин избира директор на училище по политическа линия /снимки/

На бял свят излезе поредният покварен конкурс. Става въпрос за директорското място в СУ „Никола Вапцаров“ село Дреновец, община Ружинци. Спечелилият кандидат е началната учителка Бойка Александрова, която е съпруга на кмета на община Ружинци Александър Александров.
Справка на медията ни установява, че училището е с общинско финансиране - съпругът разпределя средства за съпругата. Случайно съвпадение, без съмнение, е фактът, че кметът Александров е съпартиец на началника на РУО Веселка Асенова. Нещо повече, той е общинският председател на ГЕРБ в Община Ружинци, в която живеят 3000 човека.
По данни на Националния статистически институт общината е една от трите в България, в която над 50% от хората живеят под прага на бедността, а безработицата е сред най-високите в страната. Което не пречи кметът Александров да се разписва срещу заплата от 4 хиляди лева.
Това е поредното назначение чрез нагласен конкурс, какъвто е бил и на шефката на РУО-Видин Веселка Асенова.
Всъщност масова практика е директорите да са политически фигури, предимно от ГЕРБ, така налагат контрол върху учителите, които са изцяло зависими, предимно финансово от своя пряк началник. Трябва да готов да се разделиш с работното си място, за да откажеш на шефа да се срещнеш с кандидати за каквото и да е от ГЕРБ, че и да не гласуваш за тях. Иначе работодателят, в случая директорът, винаги може да си намери начин да те отстрани или накаже, което и в двата случая удря по джоба на преподавателите.
Тези разкрития доказват, че политическата шмекерия е проникнала значително в област Видин и е малко вероятно да е останала „девствена“ територия, където да можеш да избягаш от интрижките.
 
07.06.2021, 08:40 часа
4281 2
Коментари

Искам ефективни присъди за действията на ГЕРБ

07.06.2021, 16:55 часа
Поредната, поредна измама от хилядите измами и кражби сътворени от ГЕРБ- изяли милиони, а може би и милиарди от патите на българския народ

123

07.06.2021, 11:56 часа
а във Враца как е
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha