Испания отмени плана за постепенно отпадане на COVID мерките

Испания отмени плана за постепенно отпадане на COVID мерките Министерството на здравеопазването на Испания отмени плана за постепенно отпадане на ограничителните мерки заради COVID-19, касаещи нощния живот, само седмица след като го въведе, предаде Ройтерс.
Ведомството взе предвид възражения на регионалните власти. Планът предвиждаше възможност нощните клубове в региони с ниска заболеваемост да могат да работят до 3 ч. сутринта.
След седмица на напрежение, здравните власти в 17-те региона на Испания единодушно одобриха преработена версия на плана, в който правилата са сведени само до насоки, коментира министърът на здравеопазването Каролина Дариас.
В документа вече не влизат мерките, свързани с хотелиерството, а мерките, касаещи нощния живот вече са препоръки. Това обаче не означава, че нощните клубове ще могат да отворят навсякъде. Това ще зависи от епидемиологичната ситуация в конкретен регион, обясни министърът.
Откакто извънредното положение в Испания бе отменено преди месец - ограничителните мерки върху пътуванията и бизнеса бяха облекчени, а баровете в повечето региони могат да работят до полунощ, дори и до по-късно.
Заболеваемостта в страната е паднала до 111 случая на 100 хиляди души. Близо 43 процента от населението има поне една доза ваксина, 24 процента от хората в страната имат пълен ваксинационен курс.
10.06.2021, 13:29 часа
609 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha