30 години „Ариел-ТН“! Тони Йорданов събира днес елита на Северозапада в новия хотелски комплекс в Мездра

30 години „Ариел-ТН“! Тони Йорданов събира днес елита на Северозапада в новия хотелски комплекс в Мездра Голямо тържество ще има тази вечер в Мездра по повод 30-годишния юбилей на фирма „Ариел-ТН“, научи агенция BulNews. 
За да се отбележи празникът подобаващо, собственикът Тони Йорданов събира в новия хотелски комплекс „Ариел“ елитът на Северозапада. За забавлението на присъстващите ще се погрижат поп-фолк звездата Цветелина и Жени Кринчева, а от фирмата гарантират, че за гостите ще има и много други изненади.  
Името на фирма „Ариел-ТН“ не е случайно – „Т“ и „Н“ са първите букви от имената на собствениците – семейство Тони и Надежда Йорданови. Дружеството стартира с четирима души, сред които са двамата съпрузи и техни приятели, а благодарение на усърдния им труд в момента в нея работят 204 човека. 
На 11 юни 1991 г. излиза решението за регистрация на тогавашния едноличен търговец „Ариел-ТН“. На 30 юли същата година съпрузите отварят барче в село Типченица, заедно със своите семейни приятели – Цанко и Краси. 3 месеца по-късно заработва и първата им бакалия в Мездра. 
През 1992 г. вземат под наем лафката на завод „Искър“, а паралелно с това отварят и втора бакалия в железничарския град. Две години по-късно съпрузите Тони и Надежда Йорданови направили склад на едро с хранителни стоки, а през 1997 г. вземат общинско помещение под наем и отварят и магазин за търговия на дребно на ул. „Александър Стамболийски“. Търговските обекти бързо печелят доверието на клиентите и скоро пред тях се извиват опашки. 
„Беше голяма гордост за мен, че пред всички наши обекти беше пълно с хора“, сподели с носталгия Тони Йорданов. 
Три години по-късно инвеститорите печелят търг и придобиват ВЕЦ „Петрово“, който се намира в община Сандански, а на 17 август влизат във владение на централата. През 2001 г., закупуват помещението на ул. „Александър Стамболийски“, където първи в града въвеждат отделен вход и изход, с цел хората да придобият навици за европейско пазаруване.  
„Ориентирахме клиентите с различен вход и изход, но ни беше страх да ги пуснем на самообслужване, тъй като това беше непознато за региона. Показвахме им посоката, но ги обслужвахме ние“, разказа Йорданов. 
През 2002 г. той и съпругата му Надежда Йорданова купуват акциите на „Инертстрой-Калето“ АД, като само 3 месеца придобиват 97%. Тогава купуват и базата с бунгала в село Дърманци и развиват обектите си паралелно. 
През 2006 г. е направена първата копка на ВЕЦ „Калето“, където цикълът на изграждане е напълно затворен - инвеститор и строител е „Инертстрой-Калето“ АД. 
2 години по-късно отварят още един хранителен магазин на ул. „Стефан Стамболов“ в Мездра – „Ариел 2“. 
Въореки световната икономическа криза от 2008-2009 г. находчивият бизнесмен успява да оцелее и през 2010 г. пуска двата обекта. 
„Бяха тежки времена, но издържахме на кризата“, спомня си Тони Йорданов.
Същата година, през февруари, заработва и водната централа, а месец по-късно започва и строежът на хотелския комплекс и хипермаркет „Ариел“. 
През 2013 г. правят първа копка на оранжерия „Озирис“, а през 2016 г. официално е открита когенерацията към нея. В същата година фирмата се мести в сегашния си офис.
През 2014 и 2015 г. отново има затишие на инвеститорския климат и Тони Йорданов започва да се колебае дали да влага средства в региона и страната.
„Имахме колебания дали да продължим да инвестираме в България, след желанието ми за отдаване на концесия за пътя Е-79 Ботевград-Видин и отказът от държавата“, споделя той. 
След дълги перипетии с държавната администрация, на 1 октомври 2018 г. стартира строежът на хотелски комплекс „Ариел“ с актуализиран проект, а на 11 февруари 2020 г. той бе официално открит. 

Готови ли сте?! Откриха хотел „Ариел“ - перлата на туристическия бизнес в Северозапада /снимки/

На 3 октомври 2019 г. е направена първата копка на винарската изба, която вече е с напълно завършена технологична част, като остават довършителни работи. Инвеститорът Тони Йорданов е оптимист, че през септември вече ще „мачкат грозде“ и няма да пропуснат сезона.   
Освен това, семейството е инвестирало и в модерна жилищна сграда в железничарския град, а преди 2 месеца  бе направена първа копка и на кооперация във Враца.  
Досега фирмата е инвестирала 40 млн. лв. само в община Мездра, като през годините са открити 200 работни места.
Безспорен е приносът на инвеститор №1 в железничарския град Тони Йорданов не само за неговото развитие, а и за това на Северозапада. По тази причина кметът на Мездра Иван Аспарухов връчи на своя съгражданин сертификат като признание за неговите усилия да направи града по-добро място за живеене.
11.06.2021, 08:50 часа
6033 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha