Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Мездра подреди обща художествена изложба /снимки/

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Мездра подреди обща художествена изложба /снимки/ По инициатива на Градска художествена галерия-Мездра Школата по изобразително изкуство към Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) подреди обща художествена изложба под наслов „Скици от пандемията“, съобщиха от управата в железничарския град.
В нея са представени творческите постижения през учебната 2020/2021 г. на възпитаници на преподавателя Цветанка Маринова, ръководител на школата. 
Експозицията включва 37 рисунки - живопис и графика, дело на 11 малки художници - Малена, Димитър, Натали, Стела, Катерина, Каролина, Лея, Магдалена, Никол, Пламена и Цветослав. 
„Изложбата е интересна не просто с това, че творбите са на деца, а преди всичко с това, че те са създадени по време на пандемия, каза при нейното откриване Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра.
"Всички ние през последната една година изживяваме нещо, което не ни се е случвало никога досега - ограничения, рискове, притеснения за здравето и живота. А това неминуемо се отразява и на децата, на тяхната психика, на тяхното физическо развитие. Защото те са ограничени, също като нас, възрастните, в периодите на затваряне. 
И сега е още по-интересно да се види в тези периоди на затваряне от какво те са се вълнували, какво са рисували и, в крайна сметка, какво са сътворили“, каза още тя.
„Чувстваме се много приятно, тъй като след една дълга изолация най-после излизаме пред публика, сподели Цветанка Маринова. Нещо, което ни липсваше през тази учебна година или ставаше по „студения“ начин, с новите технологии. А, както знаете, в изкуството най-важна е връзката творец-зрител. 
Озаглавихме така нашата изложба, защото нещата, които децата рисуват са свързани точно с тази изолация, с всичко, което ни връхлетя напоследък“, допълни Дамяновска. 
„Благодарим ви за усмивките, които ни подарихте, каза в приветствието си към малките художници заместник-кметът на Мездра инж. Николинка Кътовска. За възможността да се освободим от тежките мисли, налегнали ни по време на пандемията, да се заредим с позитивна енергия. Продължавайте да рисувате, продължавайте да ни радвате, а защо не и да ни мотивирате с всичко, което правите. Желая ви успех!“, завърши тя.
Изложбата на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР може да бъде разгледана всеки делничен ден до края на месец юли във фоайето на втория етаж в сградата на Общинска администрация-Мездра.
 
01.07.2021, 12:29 часа
414 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha