Спипаха фиркани шофьори зад волана във Враца, вкараха ги в ареста

Спипаха фиркани шофьори зад волана във Враца, вкараха ги в ареста Полицаи хванаха пияни шофьори зад волана във Враца, съобщиха от областната дирекция на МВР.
Вчера, около 14.35 часа, на улица в града, униформени спрели за проверка лек автоможил "Ауди" А6. Зад волана на возилото бил 35-годишен жител на Галатин - Г. Ц.  В хода на проверката служителите на реда тествали мъжът за употребата на алкохол, като дрегерът отчел над 1.2 промила в издишания от него въздух.
На Г. Ц. е съставен акт по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване, след което бил откаран в спешното в града, за даде кръвна проба.
При друг случай, вчера, около 16.15 часа, дежурен екип на полицията спрял за проверка "Мазда" 323, управлявана от Ф. Д. на 64-години от града под Околчица. В хода на контрола униформените тествали водача за употребата на алкохол с дрегер. Техническото средство отчело над 1.2 промила в издишания от него въздух.
На шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване, но същият е отказал да даде кръв за лабораторен анализ. 
Водачите са задържани за срок от 24 часа в районното управление, а по случаите са образувани досъдебни производства. 
 
 
25.07.2021, 10:52 часа
1476 1
Коментари

Мирослав

25.07.2021, 11:15 часа
Покажете го кой е!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha