Започна пленерът по дървопластика и живопис в берковското село Слатина

Започна пленерът по дървопластика и живопис в берковското село Слатина Стартира десетото издание на пленера по дървопластика и живопис в берковското село Слатина, съобщиха от Община Берковица. Той се организира от резбаря Найден Кирилов, с финансовата подкрепа на общината, и на синовете му Атанас и Кирил. 
Тази година в културната проява ще участват художниците Емилия Върбанова, Мария Катилева, Петко Петков-Ломски, Георги Паунов-Паунец. В амплоа на живописец ще се изяви и млад скулптор Милен Каменов от Враца. Красимир Кръстев ще се представи със своите пластики от камък и метал, а Иван Иванов с дървена пластика. Двама нови скулптури ще участват в пленера - Божидар Тошев от Своге и Симеон Симеонов. 
Юбилейното издание съвпада и с личния юбилей на организатора Найден Кирилов, който на 9 август 2021 година ще навърши достойните 75 години. На тази дата ще бъде официалното закриване на пленера с изложба, в която ще бъдат представени освен новите творби, и произведения на участници от предишните девет издания. 
Очакват се много гости, освен участниците през годините и всички, положили усилия и дали труда си, за да го има това събитие.
03.08.2021, 16:09 часа
1453 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha