Спас Русев купува "Булсатком"

Спас Русев купува "Булсатком" Най-големият доставчик на телевизия в България "Булсатком" има избран нов собственик - Спас Русев, съобщава "Капитал".
Русев е подал оферта от над 120-130 млн. евро, като на финалната права е имало още един кандидат - собственикът на "Теленор България" PPF Group. И двете предложения са били близки като стойност, а победителят е бил избран заради условията да изплати сумата бързо.
Година след продажбата на БТК Спас Русев ще влезе в нов оператор, като е избран за предпочитан купувач на проведения от инвеститорите в компанията търг. Той купува през свързаното дружество "Вива корпорейт България", създадено през април, в което управители са две чуждестранни лица. Негов собственик е регистрираната в Люксембург фирма Viva Corporate, която пък е създадена през 2016 г. и тогава за собственик е посочен точно Русев. Единствените въпросителни са дали и за колко време ще го управлява самостоятелно, или ще препродаде компанията (или просто най-големия й актив - абонатите) на друг играч, пише още изданието.
08.08.2021, 09:07 часа
1047 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha