Задържаха под стража убиеца на Иван от Вършец

Задържаха под стража убиеца на Иван от Вършец Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на В. Б. Д., обвинен за извършено умишлено убийство на 52-годишния Иван от Вършец. Престъплението бе извършено на 28 август, около 21 ч. в землището на Вършец, над кв. "Заножене", а за него съобщи BulNews.

Ужасяваща находка! Намериха трупа на 52-годишен мъж във Вършец, убиецът е задържан

Фермерът И. Ц. И. се прибирал към града с автомобил заедно със свои приятели. В местността "Грамадата" мъжът видял В. Б. Д. /31 г./, който работел и живеел със семейството си във ферма на същото място. И. Ц. И. спрял колата и между двамата избухнал скандал. Според събраните досега доказателства В. Б. Д. грабнал дърво от двора и ударил И. Ц. И. по главата. Мъжът починал на място.
В. Б. Д. е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство.

Арестуваха извършителя на убийството във Вършец

След 72-часово задържане Окръжна прокуратура е внесла в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 31-годишния мъж. След като изслуша представителя на обвинението, обвиняемия и защитата му Окръжен съд обяви искането на прокуратурата за основателно. Според съда от събраните досега доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно В. Б. Д. е извършител на престъплението, за което е обвинен, а то е тежко и законът предвижда за него от 10 до 20 години „Лишаване от свобода“. Налице е и висока обществена опасност както на престъплението, така и на обвиняемия за него. Съществува реална опасност В. Б. Д., който е осъждан 12 пъти досега за престъпления от общ характер, да се укрие и да извърши друго престъпление, заявиха магистратите и наложиха на В. Б. Д. най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ .
Определението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд-София.
01.09.2021, 11:29 часа
1712 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha