Срамота, колеги! Гошо Синдика направи за смях и БНР-Видин, убива деца по график /доказателства/

Срамота, колеги! Гошо Синдика направи за смях и БНР-Видин, убива деца по график /доказателства/ Главният редактор на врачанския седмичник „Конкурент“ Георги Александров днес сутринта направи за смях и БНР-Видин, видя агенция BulNews.
След като докара до фалит всекидневника на Делян Пеевски, дребничкият журналист изложи и редакцията на националната медия в крайдунавския град.
Точно в 9.00 часа в сайта на БНР-Видин се появи материал със скандалното заглавие „Насрочиха дата за убийство на 8-годишно дете в Мездра“. Като автор на текста е посочен Георги Александров. Мъжът е главен редактор на врачанския „Конкурент“, но заради ниската заплата там, работи на още 2-3 места. През последните 5 години той докара до фалит всекидневника и сега изданието излиза когато има пари. По тази причина хората в града под Околчица му лепнаха прякора Гошо Синдика, тъй като той не показва качества на журналист, а на ликвидатор.
Въпреки това националното радио все още го търпи като кореспондент от Враца, макар че той често изпраща преписани новини от други местни медии.
Днешната издънка обаче е чутовна! Да напишеш и публикуваш подобно заглавие в медия като БНР е недопустимо. Вещи анализатори твърдят, че в цялата история на радиото няма случай да е било обявявано официално и предварително убийството на дете.
Красноречива е и реакцията на хората, които са прочели във фейсбук страницата на БНР-Видин безумното заглавие на Гошо Синдика. „БНР, по-добре си намерете друг да ви пише статиите“, „Заглавията ви в последно време къртят. Скоро ще се наредите до петел, афера или пик“, „Неграмотници пишете правилно?“, „Абе вие може ли да сте толкова зле, какво е това заглавие? БНР е това, нямам думи …“, „Не сте добре? Какво е това заглавие“ и още десетки подобни, част от които можете да прочетете под материала.
Час и половина след качването на новината някой в БНР все пак „стопли“ каква глупост са тиражирали в своя сайт и коригира заглавието, като изтри и публикацията с унизителните коментари под нея от социалната мрежа. За съжаление твърде късно, тъй като мониторингът на BulNews вече беше регистрирал провала.
Скандалът е сериозен, тъй като Гошо Синдика се афишира като Топ журналистът на Северозапада, а в същност е треторазряден драскач. Днешната издънка за пореден път доказва, че този човек е вреден за тази професия и час по-скоро трябва да бъде отстранен от нея.
Читателите вече дадоха своята оценка за неговите професионални качества, като спряха да купуват „Конкурент“ и така го докараха до фалит. Време е и ръководството на националното радио да преосмисли сътрудничеството с проваления си кореспондент и да си намери читав човек, който няма да убива деца по график…
05.09.2021, 11:53 часа
4186 2
Коментари

Чичо Сам

05.09.2021, 13:35 часа
БНР не би трябвало да търпи подобни подигравки. Все пак става въпрос за национална медия. Поне да бяха се извини на читателите си.

Любомир Христов

05.09.2021, 13:23 часа
Ужас! И този човек е главен редактор?!?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha