Meteo Balkans: Задават се адски горещини от Северна Африка, вижте кога /карта/

Meteo Balkans: Задават се адски горещини от Северна Африка, вижте кога /карта/ Седмицата започва със слънчево и горещо време, очакваме затопляне и високи температури до петък,  прогнозират синоптиците от Meteo Balkans.
Синоптичната обстановка се определя от преобладаващ мощен пренос на гореща въздушна маса от Северна Африка. Максималните температури ще са около 26°-31° градуса по Целзий. Най-горещи у нас райони ще са по традиция Дунавската равнина, Горнотракийската низина и Сандански.
Нека да анализираме температурата на 850хпа /1.5км височина/. Виждаме, че към нашата страна преобладава пренос от югозапад. Въздушната маса, макар трансформира, ще повлияе на максималните температури у нас и на Балканите. Времето ще е сухо и сравнително топло за сезона. Не се очакват валежи поне до петък, термометърът ще показва високи стойности и ще се движат в интервала между 25-32 градуса по Целзий.
Най-горещо, очакваме да е в сряда и четвъртък и то над Дунавската равнина. Според някой модели, температурите ще са между 30-33 градуса по Целзий. Времето ще е тихо и почти без облаци.
Първия учебен ден ще започне с прекрасно време, очакваме да е ясно и без валежи. Температурите сутринта ще са хладни, но следобед - горещо. Максималните температури ще са между 26-31 градуса по Целзий.
Петък и събота, очакваме времето да е нестабилно с чести валежи и гръмотевици. По-значителни над Западна и Централна България. Температурите ще се понижат, но ще останат високи за сезона. По-осъзнаема промяна, очакваме в неделя. Тогава от северозапад към нашата страна ще премине студен атмосферен фронт, когато се очаква на места да превали дъжд. Температурите относително ще се понижат.
12.09.2021, 16:46 часа
1880 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha