Община Бяла Слатина участва в конкурс по проект „Създаване на място за спорт и игри в местност „Лесопарка“ /снимки/

Община Бяла Слатина участва в конкурс по проект „Създаване на място за спорт и игри в местност „Лесопарка“ /снимки/ И през тази година Община Бяла Слатина участва в конкурс „Обичам природата – и аз участвам“, съобщиха от управата на града. Събитието е в рамките на националната кампания „Чиста околна среда“ за 2021 г. с проект „Създаване на място за спорт и игри в местност „Лесопарка“.
Основната цел на проекта е свързана с подобряване на жизнената среда в съществуваща зона за спорт и отдих край Бяла Слатина – местността „Лесопарка” и превръщането ѝ в привлекателно място за пълноценно оползотворяване на свободното време на жителите и гостите на града.
Проектното предложение е на стойност 10 000 лв. и включва дейности по почистване и озеленяване на площи, изграждане на детска площадка и съоръжение за стрийт фитнес.
Настоящото проектно предложение се явява като резултат от усилията на местната администрация да осигури по-чиста, по-зелена и приветлива среда на своите жители. Водени от поетата пред хората от общината отговорност за подобряване компонентите на жизнената среда, разработеното от служителите в общинска администрация проектно предложение "Създаване на място за спорт и игри в местност „Лесопарка“ предвижда подобряване привлекателността на градската среда и възможностите за игри и отдих на малки и големи в една от основните зелени зони на града..
С предложените в проекта дейности за почистване и възстановяване на зелените площи ще се създаде по-приятна градска атмосфера в полза на детските игри и забавления. Това от своя страна ще подпомогне формирането на социална ангажираност у децата, техните родители, жителите и гостите на града по отношение на опазването на обновените зони в парка и поддържането на естетичния вид на средата. По този начин, освен предвидените дейности за озеленяване и възстановяване на зоните за отдих, проектът "Създаване на място за спорт и игри в местност „Лесопарка“ ще послужи преди всичко като пример за възпитание на екологична култура у населението. 
 
21.09.2021, 10:34 часа
723 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha