Топ маските, които карат косата да расте двойно по-бързо

Топ маските, които карат косата да расте двойно по-бързо Домашните маски за коса са не по-малко ефективни от продуктите, които се предлагат в търговската мрежа. Ако искате косата ви да е жива, лъскава и гладка, както и да расте двойно по-бързо, опитайте някоя от следните маски, приготвени у дома.

Маска с червен пипер
Домашната маска с червен пипер укрепва косата и стимулира нейния растеж. Веществата, съдържащи се в лютата подправка, активират циркулацията на скалпа и предотвратяват косопада, тъй като засягат пряко кръвоносната система и космените фоликули.
Ще са ви необходими 1 супена лъжица тинктура от червен пипер или червен пипер на прах, лъжица зехтин и 1 жълтък.
Разбъркайте добре съставките. Нанесете приготвената смес върху корените на сухата коса, масажирайте. Оставете маската да подейства 20-30 минути като увиете косата си с шапка за душ и кърпа, след това изплакнете с вода и намажете скалпа си със зехтин. 15 минути след нанасянето  на зехтина, изплакнете главата си с топла вода и шампоан.
Честота на приложение: 1-2 пъти седмично в продължение на един месец.

Маслена маска за коса
За нейното приготвяне ще са ви необходими лъжичка натурално кокосово масло, чаена лъжичка зехтин и чаена лъжичка масло от репей.
Смесете трите вида масло, нанесете сместа върху корените на суха коса и я втрийте старателно в скалпа. Сложете шапка за баня и покрийте главата си с кърпа, за да избегнете оцветяването на дрехите ви. Оставете маската да престои 30-40 минути и след това изплакнете главата си с шампоан 2 пъти, за да премахнете излишната мазнина.
Честота на приложение: веднъж седмично. 

Маска с рициново масло 
Ползите от тази маска са в пъти по-големи, отколкото от професионалните средства. Това се дължи на съдържанието на 90% рицинолова киселина в рициновото масло, което интензивно регенерира косата.
Смесете чаена лъжичка рициново масло с един суров жълтък и разбъркайте сместа до гладкост.
Нанесете я върху корените на суха коса. Оставете маската да действа 30-40 минути под шапка и кърпа. Изплакнете обилно с топла вода и шампоан.
Честота на приложение: 1-2 пъти седмично.

Маска с мая и горчица 
Сместа от тези две съставки не само стимулира растежа на косата, но и придава желаната плътност и еластичност на косъма.
Смесете супена лъжица суха мая с малко топла вода.
Добавете чаена лъжичка захар и чаена лъжичка суха горчица на прах, разбъркайте старателно сместа.
Нанесете я върху корените и скалпа, избягвайте контакт с очите.
Оставете маската за 30-40 минути под шапка за душ и кърпа.
Важно: температурата на водата за отмиване на маската не трябва да бъде по-висока от 40 градуса по Целзий, в противен случай горчицата ще започне да отделя токсични вещества.
Честота на нанасяне: не повече от 1-2 пъти седмично, тъй като маската е доста агресивна поради състава на горчица в нея.

Маска с жълтък  и мед
От древни времена медът и жълтъкът се считат за една от най-ефективните за приготвяне на лечебни  маски за коса. Медът изобилства от биологично активни вещества, чиито състав е идентичен с кръвната плазма, а жълтъкът е истинска съкровищница от витамини и микроелементи.
Смесете 1 жълтък с две супени лъжици мед.
Разбъркайте сместа и я втрийте старателно в корените на косата.
Оставете маската да подейства 20-30 минути, след което я изплакнете с топла вода и шампоан.
Честота на приложение: веднъж седмично.
25.09.2021, 10:29 часа
645 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha