Истински лъжи! Орлин Димитров е назначен за директор на РЗИ-Враца, за да затвори още една болница, вижте коя е тя

Истински лъжи! Орлин Димитров е назначен за директор на РЗИ-Враца, за да затвори още една болница, вижте коя е тя Има само една основателна причина проваленият като мениджър Орлин Димитров да бъде назначен отново за директор на РЗИ-Враца, установи разследване на агенция BulNews.
От самото му завръщане в здравната инспекция обществеността в областния град се чуди каква е причината да се стигне до този дискусионен ход. Почти през ден около него гърмят скандали, които сериозно компрометират професионалните му качества и въпреки това все още не е уволнен. Защо?
Орлин Димитров няма квалификация в областта на заразните болести и епидемиологията и няма никакъв опит за работа в условията на пандемия. През цялото време, след предишното му уволнение от РЗИ, не е работил никъде, а си вземаше болничен като директор. И така цели 18 месеца! Болничните са представяни в здравната инспекция, като всичките са издадени от МЦ „Алпико“, с диагноза от областта на лицево – челюстната хирургия. Както е известно, нито в цитирания медицински център, нито пък на друго място във Враца, има специалисти по лицево-челюстна хирургия. Дали става въпрос за източване на НОИ? Това е друга тема.
Истината за сегашното му назначение е страшна и дано не се окаже факт, че задкулисието около министър Стойчо Кацаров е решило да остави без болница цял един град. В публичното пространство има доста медийни твърдения, че той е подставено лице на „Чайкафарма“.
Орлин Димитров пък вече е затварял болница. По време на предишния му мандат като директор на РЗИ той приключи дейността на МБАЛ „Вива медика“ във Враца. Това всъщност беше най-важното му решение, докато беше начело на инспекцията.
Сега май се подготвя второ такова, но за далеч по-голяма болница. Разследване на медията ни установи, че задкулисието иска от него да затвори МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй. Естествено, атомната ни столица няма да остане без лечебно заведение и най-вероятно богати хора са готови открият ново. И нищо чудно болницата да се казва „Сърце и мозък“, а инвеститор да се окаже „Чайкафарма“.
Акционери там са врачанинът Тихомир Каменов и роденият в Бяла Слатина Тони Веков. Веков пък е и в ръководството на болница „Сърце и мозък”. В страната вече бяха разкрити подобни болници, като техен собственик е „Търговска лига“. Акционери в нея са Тихомир Каменов и синът му Иван. От множество публикации в интернет става ясно, че Тихомир Каменов е сериозен бизнесмен, който живее в Швейцария. В някои статии дори е наречен „Първият здравен олигарх на България”. Тони Веков пък е оперативният двигател на бизнеса у нас. Публична тайна са близките отношения между Тихомир Каменов и министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров /снимката отдолу/.
Какво се случва в момента? От назначаването на Орлин Димитров за директор започват тежки проверки на болницата в Козлодуй. Почти всеки ден инспектори пътуват от Враца до крайречния град, за да пишат актове за нарушения. В самата болница има цели отделения, които съществуват, но почти не осъществяват дейност, като ОАИЛ и ХО, например. Ако не е финансовата подкрепа на Общината и особено на АЕЦ „Козлодуй“, тя отдавна да е загинала.
Пръв помощник на Орлин Димитров в заверата за закриването на болницата е нейният управител Момчил Иванов. В резултат на неговото „компетентно“ управление, лекарите и персоналът не са получавали заплати от август и някои от тях вече си търсят нова работа. Малко е странно, че едновременно с това д-р Момчил Иванов е управител на още една болница – частната МБАЛ „Света Параскева“ в Плевен, както е видно от търговския регистър. Може би натовареността му там е причината да се е появявал само няколко пъти от назначаването си в Козлодуй.
Настървен директор на РЗИ, който изпраща насочени проверки и нехаещ управител на лечебно заведение са идеалната комбинация за скорошен край. Ако към това добавим и зависим министър, нещата изглеждат предрешени.
Билетите за кино вече закупени, пуканките са раздадени и всички сме в очакване да разберем какво са ни подготвили сценаристите от „Чайкафарма“…
05.10.2021, 08:50 часа
6225 5
Коментари

PETQ

05.10.2021, 22:56 часа
Браво.Признавам го само ако затвори бониците на Антонио.

миш

05.10.2021, 16:49 часа
Чиче,когато драпаш за живот търсиш болници ,като Сърце и мозък,а не ходиш в Козлодуй?Тия,хора са от Враца,а ти си задай въпроса,защо тая болница не е тук ,а в Плевен?Нищо не заслужавате врачани.

миш

05.10.2021, 16:23 часа
Ей,ама вие все едно сте от разузнаването,много ги разбирате тия неща.И,КАКВО,АКО ИМА НОВА БОЛНИЦА?Трябва ли всичко модерно и ново да е в София,Пловдив и Плевен?Поне,ще е болница ,а не лечебница.Вие питате ли ,що не са дошли до сега във Враца ?

пчелар

05.10.2021, 13:54 часа
Ако се докажа и потвърдят тези неща може да се каже само това е МАФИЯ.

РЗИ Враца

05.10.2021, 12:37 часа
Заразените с ковид 19 расте постоянно, починалите бележат рекорди министър и директор си дават награди и се лигават по медиите-браво.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha