Не се споразумяха за съставите на СИК-Видин

Не се споразумяха за съставите на СИК-Видин Консултациите за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) във Видин бяха свикани във връзка с провеждането на изборите 14 ноември. На изпратената в законовия срок покана се отзоваха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции: ПП „Има такъв народ“, Коалиция „ГЕРБ – СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън“.
Заместник-кметът на Община Видин по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева откри консултациите, като изрази надежда, че предстоящите избори ще са честни и ще доведат до сформиране на стабилно правителство.
Между участниците в консултациите не бе постигнато съгласие за съставите на всички СИК в Община Видин, поради особено мнение на упълномощения представител на Коалиция „БСП за България“.
Материалите и предложенията на партиите ще бъдат предоставени на Районната избирателна комисия във Видин за определяне съставите на 121 секционни избирателни комисии в общината.
07.10.2021, 16:15 часа
350 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha