Извънредно! Задържаха двама за опита за покушение над Валери Дебелия във Враца, правили се на полицаи

Извънредно! Задържаха двама за опита за покушение над Валери Дебелия във Враца, правили се на полицаи Окръжна прокуратура-Враца привлече към наказателна отговорност двама, опитали да отвлекат бизнесмена Валери Тодоров, известен като Валери Дебелия. 
Извършеното от тях деяние е квалифицирано по чл. 142, ал. 2, т. 1, 2 и 6, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Извършителите на престъплението са били установени и задържани след проведени активни действия по разследването.
Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112. Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. “Димитраки Хаджитошев” във Враца, 49-годишният Валери Тодоров бил спрян от четирима маскирани лица, представили се като служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Мъжът бил улучен от тях с електрошоков уред в областта на гърдите. Нападателите направили опит за задържането му, който се оказал неуспешен поради намеса на свидетел на случващото се. За опита за покушение тогава съобщи първо агенция BulNews.

 Извънредно! Покушение над Валери Дебелия в центъра на Враца /снимки/

Незабавно са били предприети действия по разкриване на престъплението. В резултат на събрани доказателства самоличността на двама от нападателите на Вaлери Тодоров е установена и те са задържани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години).
Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.
Днес, 16.10.2021 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура-Враца обвиняемите Д.Д. и П.Т. са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата.
За извършеното от обвиняемите деяние законът предвижда наказание “лишаване от свобода” за срок от 7 до 15 години.
16.10.2021, 20:08 часа
9850 4
Коментари

Т.Д

09.12.2022, 10:15 часа
Вижте какви сте ужас, един коментар не виждам на нещо добро пример за "Калин" който се нуждае от помощ момчето е събрало парите вече, коментирате смао мутренските работи и крими деянията направо сте позор, после казвате ама аз така ама аз иначе смешк

NIKO

17.10.2021, 14:52 часа
Полиция и прокоратура няма да свършат работа защото Дебелия си плаща за чадър. Но не е и необходимо те да се мешат. С действиата си и на тия около него тоя трупа врагове с скороста на светлината. Направо е шампион

Д. Георгиев

17.10.2021, 13:55 часа
Покушение нямаше да има, ако полиция и прокуратура си бяха свършили работата и беше потърсена сметка на този човек за всичките му злодеяния. Ако бяха пострадали невинни хора тогава, кой щеше да носи отговорност?

Marsel velichkovich i bobkata klopkata

16.10.2021, 21:41 часа
e sega trugame s betino georgieF da gi prebiem direktno v mvrto, te ni poznavat nie sme kvartalnite banditi ot SPORTNOTO VRATSA
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha