Вижте причините да се чувствате като в капан във връзката си

Вижте причините да се чувствате като в капан във връзката си В любовта понякога се случва да се разочароваме. Не всяка връзка ни носи така желаното щастие. Началото може да изглежда обещаващо, но впоследствие да се окаже, че се чувстваме като в капан в тези взаимоотношения. Защо?

Избързахте с връзката, без да го опознаете
Когато срещаме нова личност и тя силно ни е пленила, желанието ни да бъдем във връзка ни кара да бъдем нетърпеливи. В най-ранните етапи на взаимоотношенията всеки показва най-хубавите си черти, за да впечатли другия. Ние също виждаме повече плюсове, отколкото минуси. Въпреки това, отнема време, за да опознаем повече човека и да усетим на едно друго ниво дали наистина връзката помежду ни е автентична и има върху какво да се гради или е предимно на физическо ниво. Бързайки да създадем връзка, ние не виждаме истинската същност на другия, а осъзнавайки, че това не е нашият партньор, може да се почувстваме като в капан. Трудно ни е да си тръгнем, за да не нараним или пък отсрещната страна по някакъв начин ни държи в тези взаимоотношения.

Имате нереалистични очаквания, които не могат да бъдат изпълнени
Никой не е идеален и всеки може да допуска грешки. Ако поставите партньора си на пиедестал, той ще ви разочарова в даден момент. Не можете да очаквате някой да бъде перфектен партньор, защото и вие не сте идеални. Ето защо, когато започваме нова връзка е важно какви очаквания си поставяме. Така можем да се предпазим от чувство на неудовлетвореност във връзката си, защото сме си поставили очаквания, които са задоволени. Ако има нещо, което ни се иска, но партньорът не го удовлетворява, е добре да споделим, защото много често дори и не подозира за очакването ни.

Получавате по-малко във връзката
В началото всичко е прекрасно, имаме очаквания, раздаваме се емоционално към партньора, докато в един момент осъзнаем, че сме попаднали в капана на разочарованието. Липсата на удовлетворение нараства, започваме да си мислим, че ние нещо не правим както трябва и затова получаваме по-малко от партньора си като внимание, емоции, грижа.

Вие сте финансово зависими от партньора си
Един от най-често срещаните капани във връзките. Когато партньорът ви е вашият източник на доходи, за вас е трудно да отстоявате собствената си независимост. Ако не сте онази половинка, която той иска да бъдете, може да ви намали финансите. Когато позволяваме да сме зависими от мъж, рядко може да срещнем човек, който по някакъв начин няма да ни манипулира. В подобни взаимоотношения мъжете искат да се чувстват водачи, възпират половинката си от това да се развива, да сбъдва своите мечти, често ѝ напомнят, че тя живее в негово жилище, че харчи негови пари.
28.10.2021, 10:00 часа
533 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha