Удар на митничарите: Намериха над 40 кг хероин на "Дунав мост 2" при Видин /снимки/

Удар на митничарите: Намериха над 40 кг хероин на "Дунав мост 2" при Видин /снимки/ Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество - престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18 от НК.
На 19.10.2021 г., на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ на ГКПП "Дунав мост" Видин – Калафат, пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия. 
Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода ѝ са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин.
Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40.7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото в камиона вещество и за стойността на дрогата.
Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура-Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 
22.10.2021, 11:55 часа
1320 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha