От днес започва третият етап за кандидатстване за нови отоплителни уреди в Монтана

От днес започва третият етап за кандидатстване за нови отоплителни уреди в Монтана

От днес започва третият етап за кандидатстване за нови отоплителни уреди в Монтана.
Общината стартира от 25 октомври третия прием на документи по Основната схема от кампанията за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища на домакинствата в града с нови по-екологични отоплителни уреди на газ и пелети по Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз.
Първа зона обхваща жилищните адреси заключени между посочените по-долу гранични улици и булеварди на зоната за интервенция в централна градска част: бул. "Парта" от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг" (само адресите с нечетни номера); ул. "Княз Александър Батенберг" от кръстовището с бул. "Парта" до кръстовището с ул. "Странджа" (само адресите с четни номера); ул. "Странджа" от кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг" до кръстовището с ул. "Панайот Хитов" (само адресите с нечетни номера); ул. "Панайот Хитов" от кръстовището с ул. "Странджа" до кръстовището с ул. "Иван Аврамов" (само адресите с четни номера); ул. "Иван Аврамов" от кръстовището с ул. "Панайот Хитов" до кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг" (само адресите с четни номера); ул. "Княз Александър Батенберг" от кръстовището с ул. "Иван Аврамов" до кръстовището с ул. "22-ри септември" (само адресите с нечетни номера); ул. "22-ри септември" от кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг" до кръстовището с бул. "3-ти март" (само адресите с четни номера). ул. "Св. Климент Охридски" от кръстовището с бул. "3-ти март" до кръстовището с бул. "Христо Ботев" (само адресите с четни номера); бул. "Христо Ботев" от кръстовището с ул. "Св. Климент Охридски" до кръстовището с бул. "Парта" (само адресите с четни номера); бул. "3-ти март" от кръстовището с ул. "22-ри септември" до кръстовището с ул. "Св. Климент Охридски". 
Втора зона, обхваща всички жилищни адреси в ж.к. Изгрев.
В срок до 30 декември 2021 г.  желаещите граждани трябва да подадат попълнен формуляр, в който да посочат желания от тях отоплителен уред, който да им бъде доставен и монтиран безвъзмездно.
Пълния текст на поканата, образците на Формуляра за кандидатстване и на декларациите могат да се намерят в раздел „Екология“ на официалния сайт на общината.

25.10.2021, 11:38 часа
773 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha