При спецакция: Глобиха 15 пешеходци в Монтанско

При спецакция: Глобиха 15 пешеходци в Монтанско

За повишаване на безопасността на движението по пътищата и ограничаване на предпоставките за настъпване на ПТП, в периода от 15.10.2021 г. до 24.10.2021 г. на територията на област Монтана е проведена специализирана полицейска операция с цел осигуряване на безопасността на пешеходците.
При извършените проверки на 1410 МПС и 1612 лица са съставени 140 акта и наложени 453 глоби с фиш за установени нарушения на Закона за движение по пътищата.
В хода на акцията са санкционирани 15 пешеходци: 7 за внезапно навлизане на пътното платно и неправилно пресичане, 5 за пресичане на негламентирани места, 2 за преминаване на забраняващ сигнал на светофарната уредба. Двама водачи също са глобени за неосигуряване предимство на пешеходци.
По време на операцията полицейските служители са извършили оглед на пътната мрежа, като са издали 11 писмени предупреждения, сигнални писма и разпореждания до собствениците и администрацията, управляваща пътя. При извършения контрол е следено за липса или деформирани пътни знаци, липсваща или неясна пътна маркировка, ообено внимание е обърнато на инфраструктурата, касаеща пешеходното движение в района на обозначени пешеходни пътеки – наличие на пътни знаци, ясно различима пътна маркировка и наличие на достатъчна осветеност, чрез подходящо улично осветление.

27.10.2021, 15:18 часа
1899 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha