Пробация за осъждан 20 пъти мъж, седнал зад волана на нередовна кола в Монтанско

Пробация за осъждан 20 пъти мъж, седнал зад волана на нередовна кола в Монтанско Районен съд-Лом одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и защитата на подсъдимия С. К. Ц. за наказание „Пробация“ за срок от 2 години и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за поредно управление на нерегистрирано МПС.
На 27 октомври 2021 г. към 13.50 часа служители на МВР спрели в село Якимово, област Монтана, лек автомобил „Опел Корса“, който не бил регистриран по надлежния ред според изискванията на Закона за движение по пътищата и Наредба №I-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на МПС. Проверката установила, че освен, че управлява нерегистрирано МПС мъжът зад волана С. К. Ц. е неправоспособен водач, за което му е съставен акт. Срещу мъжа е било образувано досъдебно производство, от документите по което е видно, че той е осъждан 20 пъти досега като последните му две присъди са за управление на нерегистриран автомобил. Пред съда С. К. Ц. – 47-годишен, от село Якимово, с основно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ със следните пробационни мерки: 
1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 2 години;
2. „Задължителни периодични срещи с пробационен работник“ за срок от две години;
3. Безвъзмезден труд в полза на обществото по 100 часа за всяка календарна година.
Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протес
 
16.11.2021, 09:29 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha