Кой се нуждае повече от секс – мъжът или жената?

Кой се нуждае повече от секс – мъжът или жената? Изследване на американски учени изяснява кой повече желае секс – жената или мъжът. В юношеските години момчетата мислят за секс много по-често, отколкото момичетата. С възрастта желанието за полов контакт по няколко пъти на ден при тях се притъпява и влечението става по-рядко. При жените обаче е точно обратното – колкото са на повече години, толкова повече им се иска. Но пък внезапното възбуждане при мъжете е по-често.
На практика по-силната половина на човечеството се нуждае повече от сексуални контакти. Това се обяснява с факта, че мъжете по природа са програмирани да предават генетичната си информация. Но това не е окончателният отговор на въпроса.
А при жените за секс е необходима и емоционална връзка с партньора. Тя подсъзнателно търси закрилник и помощник, който ще я пази и нея, и бъдещото им потомство, коментират лекари сексолози.
Експертите доказват, че повечето хора имат нужда от романтика в любовта, а сексът за тях идва след това, тоест – стои на втори план. При това за жените по-важни са отношенията с любимия. Докато за мъжете половата близост не е нищо друго, освен физическо удоволствие. Доказателство за това е мастурбацията в ранна възраст при тях, а влюбването им в момичета идва по-късно.
При представителките на нежния пол е обратното – те влизат в полов контакт, когато имат отношения с мъжа. Според резултатите от американското проучване става ясно, че младите дами са по-склонни от мъжете към еднополова любов. В продължение на целия си живот те променят предпочитанията си в секса. Силната половина на човечеството предпочита стабилност, поради което мъжете често се държат еднообразно.
И така – кой повече иска секс – жената или мъжът? Учените твърдят – жената. И затова си има причини. За мъжете половата близост е само един приятен физически контакт, където върховото удоволствие се достига при изпразването и трае около 4 секунди.
При жените по време на секс се задейства цяла гама от чувства, като се започне още от прелюдията. Освен това те са способни да изпитат по няколко оргазма по време на един полов акт. А това означава, че удоволствието им се умножава по няколко пъти. С времето им се иска тази наслада да я изпитват постоянно, става нещо като наркотик, от който няма отказване. Поради това жените по-често искат интимност от мъжете.
06.12.2021, 10:00 часа
689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha