Община Борован организира редица прояви за коледното настроение

Община Борован организира редица прояви за коледното настроение
Малки и пораснали деца очакват с нетърпение вълшебната Коледа. Какво по-хубаво от това да създадем коледен дух, изпълнен с безброй усмивки, весели емоции и трепетни вълнения. Въпреки тежката епидемична обстановка, нека забравим поне за малко грижите и тревогите и да помечтаем.
Във връзка с настъпващите светли празници и създаване на коледна магия и добро настроение в община Борован ще се проведат следните инициативи:
На 06.12.2021г. /Никулден/ от 10.30 ч. в църквата „Св. Николай“ селото, ще се проведе традиционен рибен курбан и празничен водосвет за здраве на жителите на общината, под патронажа на кмета инж. Десислава Тодорова.
На 07.12.2021г. - Инициатива на кмета на Община Борован инж.Десислава Тодорова „По Коледа се случват чудеса - Да стоплим сърцето на дете“.
Във фоайето на общинска администрация Борован на 07.12.2020г. ще бъде поставена кутия, в която всяко дете от детските градини и основните училища в община Борован, ще може да пусне своето писмо с желание за подарък до Дядо Коледа /на стойност до 200 лв./. Комисия от общинска администрация Борован в присъствието на кмета Десислава Тодорова, ще избере на случаен принцип /чрез томбола/ едно дете, на което ще бъде изпълнено коледното желание и то ще получи своя подарък от г-жа Тодорова.
На 16.12.2021г. ще бъде избрано детето, което ще получи подарък, който ще получи на 21.12.2021г. Целта на инициативата е да стоплим сърцето на едно дете в навечерието на Коледа и да покажем, че на този светъл празник се случват чудеса.
От 17.30ч. на малкия площад в Борован ще се проведе тържествено запалване на светлините на общинската коледна елха от Кмета на Община Борован – инж. Десислава Тодорова с пищна фойерверк програма, при спазване на всички предписани противоепидемични мерки.
 
03.12.2021, 12:29 часа
773 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha