Срамота, колеги! ГЕРБ скочи срещу фейк новина във врачанския „Конкурент“, Гошо Синдика гузно се оправдава

Срамота, колеги! ГЕРБ скочи срещу фейк новина във врачанския „Конкурент“, Гошо Синдика гузно се оправдава Местната структура на ГЕРБ във Враца, подкрепена от общинските си съветници, днес излезе с остра декларация срещу фейк новина на фалиралия всекидневник „Конкурент“, видя агенция BulNews.
В нея от партията категорично възразяват срещу публикувания от главния редактор Георги Александров-Гошо Синдика текст в изданието и в неговия сайт, в което се правят нечистоплътни внушения за уважавания д-р Димитър Пеев. Анонимният материал е толкова поръчков, че още на другия ден нападнатият медик пусна свое право на отговор, чрез което защити доброто си име и авторитет.
В днешната декларация на ГЕРБ много ясно е посочено, че при своята работа Гошо Синдика не е спазил етичните норми на българската журналистика, като е пуснал твърдения за популярния лекар, които нямат нищо общо с обективната истина.
„Призоваваме и медиите като четвърта власт да представят обективно и аргументирано обстоятелства със сходни или други казуси, за да не се накърнява личността на даден човек и група от хора и да не се стига до излишно обществено напрежение или недоволство“.
Т.е., всичко това липсва в публикувания пасквил за д-р Пеев в "Конкурент".
И при двете свои реакции по тази тема Гошо Синдика гузно се оправдава, че не е искал да каже това, което е казал.

Декларация на група на ПП ГЕРБ в oбщинския съвет и общинската структура на ПП ГЕРБ във Враца

За непросветените ще обясним, че зад този скандал в сянка стои директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров. Компрометираният шеф на здравната инспекция отдавна играе комбина с Гошо Синдика, като му дава служебна информация, а в замяна получава възможност за медийни атаки срещу свои опоненти. Точно по тази линия е публикуван и този поръчков материал за д-р Пеев.
Куриозното в случая обаче е, че назначеният от Делян Пеевски за собственик на турския вестник Димитър Николов - Мито Мухъла, е сред активните членове на ГЕРБ в Горна Оряховица. Нещо повече! На последните парламентарни избори той беше в листата на партията с кандидати за народни представители от Великотърновско и чрез преференции успя да стане депутат. Очевидно Мито Мухъла не е знаел за приетата от Гошо Синдика поръчка, иначе едва ли би разрешил да се атакува известен негов съпартиец. Последвалата буря от реакции срещу пасквила в „Конкурент“ показва, че тя е изпълнена доста некадърно и единствената полза от нея е за поръчителя.
Иначе връзката между реалния собственик на вестника Делян Пеевски и мюрето Димитър Николов бе видима и с просто око по време на предизборната кампания. Хората, които са лепели плакатите на Отслабналия, са били същите, които са поставяли и тези на Мито Мухъла. Няма друго обяснение защо рекламните материали на непримирими иначе политически опоненти са един до друг и нито един от тях не е повреден или унищожен. Любопитното доказателство може да видите под този материал.
В различни медии досега излязоха куп публикации, които разкриха топлата връзка между санкционирания по „Магнитски“ Делян Пеевски и неговия служител Димитър Николов. Нито един от тези материали не беше публично опроверган, така че за обществото казусът е изяснен.
Очаква се реакцията на двамата политици по поредната изцепка на Гошо Синдика, който методично съсипва бъдещето на „Конкурент“.
07.12.2021, 14:29 часа
4721 2
Коментари

Васко Петров

07.12.2021, 18:16 часа
Георги Александров съсипа вестника и се скара с целия град. Как може уж журналист да се държи така с хората?!

Олигофрен олигодухов

07.12.2021, 17:51 часа
Вкарайте го тоя у затвора!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha