Чуден празник! Днес черпят всички със снежни имена и лечителите на животните

Чуден празник! Днес черпят всички със снежни имена и лечителите на животните На 14 декември имен ден празнуват много българки със снежни имена.
Имената, свързани със снега, ясно показват, че сме в сезона на зимата. А и да не забравяме, че в миналото, когато при нас идваше Дядо Мраз, за да ни остави подаръци, той беше придружаван от неговата Снежанка.
Името Снежана означава бяла, чиста и по природа дамите, които носят името Снежана са оптимистки, винаги се надяват на нещо хубаво и добро, те са отлични организатори. Белослава е славянско име, което означава бяла слава. Жените с това име са романтични, последователни и откровени в отношенията си с хората. Много инициативни и проспериращи.
Те са надарени с изтънчен усет за красотата, а богатата им душевност разкрива склонност към изкуството и изключително артистични способности. Много интуитивни и комуникативни, позитивни и очарователни личности, търсещи равновесие и баланс с природата и хората от своето обкръжение, те са сред хората, които с лекота постигат душевен и физически комфорт.
На 14 декември също така празнуват своя професионален празник всички ветеринари. 
На тази дата през 1897 г. е приет Законът за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на Ветеринарномедицинската служба в България. Първият законодателен акт, с който се подсказва необходимостта от организирането на ветеринарна служба, е Временни правила за устройването на медицинско управление в България, утвърден на 11 февруари 1879 г.
Една любопитна и важна професия. Хората, които полагат огромни грижи както за животните по селата и във фермите, чиято цел е дават мляко, по-късно и месо, да бъдат яздени и да стават шампиони по конен спорт, така и за глезливите домашни любимци, чиято функция е просто да радват своите стопани.
Днес имен ден празнуват всички, които носят прекрасните зимни имена Снежана, Снежанка, Снежа, Снежка, Снежина, Снежна, Белослава, Белчо.
14.12.2021, 09:09 часа
1296 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha