12-годишният картинг пилот Мартин Стоянов от Враца направи първи тест с Крос-кар на Тиери Нювил /снимки/

12-годишният картинг пилот Мартин Стоянов от Враца направи първи тест с Крос-кар на Тиери Нювил /снимки/ Тази неделя на картинг пистата към легендарната Спа 12-годишният Марти от Враца тества Крос-Кар от Академията на ФИА за Крос-Кар. Това е нова академия, в която пилоти от 13 до 16 години карат еднакви крос-кар автомобили с 600 куб.см. мотоциклетен двигател, с цел да бъдат подготвени като пилови за WRC или WRX.
Автомобилите се произвеждат от компанията на 5-кратния вице-световен шампион и 15-кратен победител в WRC като пилот на Хюндай – Тиери Нювил. Състезанията се провеждат по време на кръговете от Европейския авто-крос шампионат.
Марти бе най-малкият участник на тестовете, на които за съжаление нямаше време измерване, но всички бяха впечатлени и доволни от неговото каране, включително и Тиери Нювил.
Условията на пистата бяха доста трудни, защото през нощта бе валяло сняг, който се беше разтопил. По време на теста Марти трябваше да научи да използва ръчната спирачка за взимане на завои. Той свикна доста бързо и успяваше да изпревари някои от другите пилоти.
Колата му хареса, защото трябва да се кара на ръба и да се манипулира, за да се плъзга, спира и завива.
Бъдещето за сезон 2022 е все още неясно, но Крос-Кар представлява интересна алтернатива.
14.12.2021, 09:29 часа
2378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha