При акция на ROADPOL в Монтанско: 303 шофьори са проверени за алкохол и наркотици

При акция на ROADPOL в Монтанско: 303 шофьори са проверени за алкохол и наркотици

303 шофьори са проверени за алкохол и наркотици в акция на ROADPOL в Монтанско.
Полицейската операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, инициирана от ROADPOL, бе проведена в дните от 6 до 12 декември. Контролът на пътя е организиран по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL, аналогични действия са извършени на територията на всички страни от Европа.
В хода на акцията на територията на област Монтана служителите на Пътна полиция са извършили проверки на 303 водачи на моторни превозни средства. Установени са 8 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и един след употреба на наркотични вещества. Петима водачи са глобени за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. В процентно изражение статистиката показва, че 2.64% от проверените водачи шофират след употреба на алкохол, а 0.33% от водачите - след употреба на наркотични вещества.
Причина за провеждането на подобен вид операции е, че пътнотранспортните произшествия, причинени от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, са със сериозен дял, а последствията от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.

14.12.2021, 16:53 часа
1082 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha