Условна присъда и 10 бона глоба за мъж, нарушил карантината в Монтанско

Условна присъда и 10 бона глоба за мъж, нарушил карантината в Монтанско Районен съд-Лом одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, и защитата на подсъдимия А. А. З. за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“ условно и 10 000 лева глоба заради нарушените от него мерки срещу разпространението на коронавируса.  
На 23 април 2020 г., след като влязъл в България през Аерогара-София, А. З. З. бил поставен под карантина с предписание на РЗИ-София, според което трябвало да пребивава за срока на карантината - 14 дни, в село Комощица, област Монтана.
При проверка на А. З. З. от служители на МВР обаче било установено, че е нарушил карантината, като напуснал дома си в село Комощица и пребивавал на обществено място - движел се по улицата в посока центъра на селото. За деянието – нарушение на наредба, издадена против разпространяването на заразна болест по хората, извършено по време на епидемия, свързана със смъртни случаи, което е престъпление против народното здраве, законът предвижда лишаване от свобода до една година или пробация, както и глоба.
Пред съда подсъдимият А. А. З. - без образование, неженен, безработен, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“, което се отлага с изпитателен срок 3 години и глоба 10 000 лева, която да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд-Лом.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
15.12.2021, 09:55 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha