Община Бяла Слатина финансира издаването на книга на талантливата Павлина Иванова

Община Бяла Слатина финансира издаването на книга на талантливата Павлина Иванова Община Бяла Слатина винаги е имала своите много талантливи и отдадени на изкуството писатели, поети, музиканти, художници, които са повод за гордост за нейните жители. Затова и вече е утвърдена традицията, при необходимост, местната управа да подпомага финансово издаването на литературни творби на изявени белослатински творци. 
По предложение на кмета на община Бяла Слатина, инж. Иво Цветков, Общинският съвет на свое заседание от 27.01.2022г., взе решение да финансира издаването на книгата „Следи през времето“. Автор е Павлина Иванова, която е част от гилдията на белослатинските творци. Тя е родена в село Алтимир. Завършила е Учителски институт в Плевен със специалности български език и литература, руски език и музика. През целия си професионален живот е била преподавател по литература и дългогодишен директор на училището в село Алтимир.
Своята емоционалност и отношение към проблемите в живота тя изразява чрез различни литературни форми – пише стихове, кратки разкази, детски приказки, литературни отзиви върху произведения на автори. Има публикации в много регионални и национални вестници „Слово плюс“, „Словото днес“, „Минаха години“, „Втора младост“, „Златна възраст“, „Трета възраст“, както и списание „Читалище“. Представя свои творби в интернет пространството и в сайта „Откровения“. Участва със свои произведения в алманасите „Под лъчите на слънцето“ – бр. 4, 5, 6 и „Огоста“ – Монтана – 2017, 2018, 2019 г. Член е на поетичен клуб „Арфа“ – Враца и на Конфедерацията на българските писатели.
Новата книга на Павлина Иванова е едно изключително литературно- историческо представяне на видни личности от село Алтимир, дали своя принос за общественото развитие на селото. Авторката е отразила правдиво живота на посочените личности и книгата й представлява принос за историческата правда, която да възпитава младото поколение.  
"На добър час на книгата на г-жа Иванова и да достигне до по-голям брой читатели!", пожелаха от местната управа. 
31.01.2022, 16:57 часа
1152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha