11 истини за мъжете, които всяка жена трябва да знае

11 истини за мъжете, които всяка жена трябва да знае Понякога, ние, жените, увлечени в собствените си вярвания, забравяме, че мъжете са различни и ги съдим така да се каже от „собствената камбанария“. И се чувстваме огорчени и накърнени, когато те не реагират според нашите разбирания, пише Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg. И на тази база се създават множество конфликти, които могат да бъдат напълно избегнати. Ако просто научим и не забравяме най-важните истини за мъжете, споделени от психолозите.

Няма начин да ограничите свободата му, затова по-добре изобщо не се опитвайте
Не можете да ограничавате свободата на мъжете. Те трябва от време на време да са в компанията на приятелите си, да се занимават с любимото си хоби, да останат насаме с мислите си, за да осъзнаят и решат проблемите си... И това не е свързано с намалели страсти и чувства, просто мъжката психика е такава. Силният пол не обича да дискутира с други нещата, които му е трудно да си изясни, а предпочита да се справи сам. Това, че е пожелал да излезе без вас, за да прекара няколко часа в мъжка компания или да посети родителите си, не е сигнал, че връзката се разпада.

Щеше да е добре, ако мъжете можеха да четат мисли, но реалността е друга
С присъщата си емоционалност, една жена може да се разстрои от факта, че мъжът ѝ не разпознава сигналите ѝ – например, какво мисли, от какво се нуждае, кое най-много ѝ липсва в този момент. Но мъжете не могат да четат мислите ни. Те не обичат когато жените използват намеци и недомлъвки. Ако желаете нещо от вашия любим, просто му го кажете! Многозначителните погледи и тежките въздишки няма да свършат работа. Ако ясно и точно заявите какво ви дразни и какво ще ви направи щастливи и въпреки това мъжът продължава в същия дух, това вече е различно. Но да се настройвате предварително, просто защото той е ангажиран с проблемите си и не е успял да долови вашето настроение – това е глупаво. Както се казва сами слагате прът в колелото на любовта!

Мъжете не понасят да ги критикувате, особено пред непознати
Това с критиката е присъщо не само на мъжете. Има и много жени, които също не се отнасят добронамерено към нея. Та кой иска да му бъдат посочвани недостатъците, при това публично! Направите ли го, трябва да сте наясно, че по този начин излагате мъжкото му самолюбие. Ако имате нещо за обсъждане, правете го насаме. И то внимателно. Психолозите препоръчват да се използва така нареченият психологически модел на „сандвич“-а. Първо похвала, след това внимателно поднесена като препоръка критика и накрая пак похвала. Известно е, че този метод работи чудесно и от него се възползват всички мениджъри. Така хем казвате какво бихте искали да се промени, хем не обиждате мъжа. Недостатъците трябва да се коментират много деликатно и уж случайно. Просто вметка.

Мъжете са рационални – ако има проблем, те го решават, а не го обсъждат безкрайно
Ако се оплаквате от нещо, тогава в главата на мъжа започват да се въртят идеи как да ви помогне. Не всички негови решения могат да ви допаднат, но пък трябва да сте признателни за подкрепата му. Тя означава много повече от всички „Обичам те!“ взети заедно. Защото, както знаем, на думи е лесно, но когато трябва наистина да засвидетелстваш чувства, тогава се разбира кой кого е.

Мъжете също се нуждаят от подкрепа
Особено морална. Дори и да са много успешни и въпреки гордия им външен вид. За разлика от жените, те няма да я потърсят открито. Но ще оценят, ако им я дадете. Понякога една топла дума е в състояние да направи чудеса. Особено, ако е поднесена искрено и в точния момент.

Мъжете имат нужда от интересен събеседник в лицето на жена
Разбира се, вкусната вечеря и топло легло са изключително важни, но общуването между двамата партньори не е за подценяване. Ако няма какво да си кажете, тогава какво правите заедно? Но пък не бива и да се забравя, че твърде дългите разговори за мъжете са изморителни.

Мъжът зависи от емоционалното състояние на своята жена
Да, дори и да не ви се вярва, е точно така. Когато вие сте позитивна и доброжелателна, на него му иде да литне от щастие. Където и да се наложи да ходи, каквото и да трябва да прави, ще бърза да се върне у дома, при вас. За да почерпи сили от вашата положителна енергия. И да се почувства на мястото си, до правилната за него жена.

Откажете се от безкрайните въпроси
Ако мъжът има нужда, сам ще ви разкаже за своите проблеми. И ще го направи във формата, която е най-приемлива за него. Огромна грешка е да го разпитвате и когато все пак успеете да измъкнете нещичко и то не ви хареса да започнете да го съдите, ругаете и наказвате. Мъжът очаква нещо друго от вас. Да не забравяме – „… и в радост, и в тъга“.

Откажете се от натрапчивите съвети
Едва ли ще успеете да дадете разумен съвет относно мъжките му проблеми. Просто слушайте внимателно, когато ги споделя. Ако бъдете помолени за мнение, изкажете го. Но не се обиждайте, ако не го приеме и пак направи нещата по свой собствен начин. Има право на това. Както и вие – за вашите проблеми.

Мъжът сам трябва да избере как да преживее стреса
Може да реагира на него с мълчание, оттегляне в себе си или, обратно, с повишена приказливост, която по принцип не е характерна за него. Не налагайте гледната си точка. Нека направи както намери за добре. Нали му желаете доброто?

Мъжете, точно както и жените, са склонни да изпадат в различни настроения
Ако той е тъжен, тогава няма нужда настойчиво да питате дали сте виновна за това. Ако той е щастлив, това изобщо не означава, че е намерил с кого да ви изневери. Настроенията ни се менят, тъгата ще бъде заменена от щастие, а после обратно. Важно е да сте до своя любим, когато има нужда от подкрепа и да споделяте радостта му. Само тогава връзката ви има смисъл!
15.02.2022, 11:00 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha