Подадена ръка! „Благотворни приятели“ учреди стипендия за малкия Ники, чиято майка умря пред Спешното във Враца

Подадена ръка! „Благотворни приятели“ учреди стипендия за малкия Ники, чиято майка умря пред Спешното във Враца Сдружение „Благотворни приятели“ е осъществило поредната си благотворителна инициатива, научи агенция BulNews.
Организацията, в която членуват достойни мъже от Враца, Монтана, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, е взела решение да учреди стипендия в полза на 5-годишния Николай, който видя смъртта на майка си пред Спешното във Враца. От този месец той ще получава месечно по 200 лв. и тя ще бъде изплащана докато навърши 18 години.
В петък представителят на „Благотворни приятели“ Мартин Харизанов е бил поканен от бабата и лелята на малчугана на гости в апартамента им в ж.к. „Дъбника“ във Враца. По време на разговора, продължил близо час и половина, близките на детето са били уведомени за учредяването на стипендията и начините на изплащането й. По време на срещата станало ясно, че за стаята на малкия Ники са необходими климатик и телевизор.
Още същия ден сдружението закупило и дарило нов климатик и смарт телевизор, така че повече да не му липсва нищо. В момента се обсъждало веднъж годишно „Благотворни приятели“ да осигурява почивка на море или планина за семейството.
В петък детето получило и много лакомства и конструктор LEGO, които му доставили истинска радост. С него всеки ден работи психолог и на този етап малчуганът все още не осъзнава какво се е случило с майка му.
От „Благотворни приятели“ са уверили, че бабата и дядото, които ще се грижат за Николай, могат да разчитат за сдружението за всякаква помощ, която им е необходима.
Семейството изказало своите искрени благодарности на организацията за бързата и навременна помощ, която да помогне на внучето им да расте в нормална среда.

Снимката на Николай се публикува с разрешението на близките му.
05.02.2022, 14:55 часа
6912 1
Коментари

Христо Митов

05.02.2022, 16:23 часа
Много е хубаво, че вече има хора, които реално помагат на семейството. Нека да са за пример на останалите бизнесмени.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha