Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина /снимки/

Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина /снимки/ Деца от Хага посетиха виртуално Бяла Слатина, научи BulNews.
Как се променя сивотата на света чрез изкуството? На този въпрос търсиха отговор шестокласниците в часа по литература и в стихотворението „Художник" на Веселин Ханчев. 
"За вдъхновение се отправихме на път. В китната Дунавска равнина има едно малко градче Бяла Слатина, което слуша приказките на най-бавно течащата река в България - Скът. Напевите на водите ѝ разказват легенда за непокорната Бела Слата, която дава и името на града. Красивата девойка отказала да пристане на бейския син и се превърнала в хиляди малки бели цветчета. 
Така започна новото ни виртуално пътешествие в красивите кътчета на Родината.
Сладкодумната Светлина Берова, секретар на НЧ "Развитие 1892" в Бяла Слатина, успя да ни провокира да си поговорим за културния феномен – читалище. Разказът ѝ ни пренесе в миналото и настоящето на града. 
За да усетим прераждащата сила на изкуството се разходихме в градската галерия. Сред ярките цветове и багри на картините на художника Цветан Сираков, неговата дъщеря Йорданка Сиракова ни разказа как се ражда изкуството, какво е да живееш сред картини и как изразяваш себе си, чрез рисуване. 
Ако и вие искате да усетите нашите вълнения просто се отбийте в града. Там хората са гостоприемни и ще ви нагостят с „шарен леб“", написаха учениците.
08.02.2022, 15:30 часа
569 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha