Започна данъчната кампания в Лом

Започна данъчната кампания в Лом Започна кампанията по събиране на местните данъци и такси за 2022 г., съобщиха от община Лом.
Плащанията ще могат да се извършват, както в брой на касите на дирекция „Местни приходи и общински имоти“ в Центъра за услуги на първия етаж в сградата на общината на ул. „Дунавска“ №12, така и по банков път, чрез пощенски запис или на касите на „Изи пей“.
По време на кампанията ще работят две каси от 8.30 до 17.00 часа без прекъсване. Гражданите могат да се възползват от 5% отстъпка, ако платят пълния размер на данъците си в срок до 30 април тази година. По закона за данък недвижим имот и такса битови отпадъци се дължи първа вноска до 30 юни и втора/последна вноска до 31 октомври. След изтичане на тези срокове започва начисляване на лихви за просрочие.
Дирекция „Местни приходи и общински имоти“ към Община Лом ще подготви и изпрати до всяко данъчно задължено лице годишните съобщения с размера на данъка за 2022 г., както и с всички по вид и размер просрочени задължения, ако има такива. В тях ще има подробна информация за начините за плащане и банкови сметки.
Съобщенията за дължимите данъци, начини на плащане и срокове могат да се получат и на електронна поща. За е целта е необходимо да се влезе в интернет страницата на Община Лом, в секция „Справки Местни данъци и такси“ в горното меню - http://213.226.25.126/mdtweb/. Следващата стъпка е въвеждане на ЕГН и уникалния код за достъп и посочване на необходимата за получаване по електронна поща информация.
27.02.2022, 15:41 часа
802 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha