След прекъсване: Автобусната линия между Монтана и Вършец е възстановена

След прекъсване: Автобусната линия между Монтана и Вършец е възстановена След прекъсване от няколко години, автобусната линия между курортния град Вършец и областния център Монтана е възстановена, съобщиха от общината в курортния град.
От 1 март автобусът вече тръгва в 8 часа от автогарата във Вършец към Монтана, а в 11.45 часа пътува обратно от Монтана към Вършец.
Липсата на транспорт създаваше много затруднения на хората във Вършец, когато трябва да отидат за документи или по друг повод до областния център, заявиха от община Вършец. От там припомниха, че автобусът е единствен начин за много местни хора да стигнат до Монтана, тъй като във Вършец няма железопътна гара.
Новият областен управител на Монтана Ванина Вецина заяви малко след встъпването си в длъжност, че лошите транспортни връзки между селищата от региона са голям проблем за местните хора и подобряването им ще бъде сред първите й задачи. Тя съобщи, че някои от автобусните линии между отделните селища са били закрити заради липса на пътници в годините на пандемията.  
02.03.2022, 16:53 часа
1401 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha